Esti boboc? Bun venit la facultate!

Astazi toate facultatile isi deschid portile oficial catre studenti. Fie ca e prima zi de facultate pentru unii, inceputul unui nou an pentru altii, aceasta zi e una importanta.

Poate ca ai auzit ca la facultate e greu, ca dai de profesori duri, ca nu ii pasa nimanui de tine asa cum era in liceu, insa aceasta este perioada cea mai vesela si mai importanta din viata tinerilor de pana acum. Pe langa faptul ca te vei distra cat mai mult, te vei forma profesional, vei cunoaste si multi oameni, vei crea legaturi de nedezlegat.

Facultatea este diferita pentru fiecare dintre noi. Asta se descopera pe parcurs. Echipa InOras a pus cap la cap cateva mici sfaturi pentru inceputul tau in lumea universitara.

1. Participati in prima zi la deshiderea anului de la facultatea la care esti inscris. Astfel veti cunoaste o mare parte din colegii tai, daca esti in anul 1. Fiti cat mai sociabili si incercati sa va cunoasteti. Va veti acomoda mult mai usor cu noul mediu si veti lega noi prietenii.

2. Aflati seria, grupa, subgrupa si orarul pe care il veti avea. Este importanta grupa, tocmai pentru ca orarul este in facut in functie de acestea.

3. Aflati de la studentii mai mari ce profesor va pica, care e mai ingaduitor, cum trebuie sa te prezinti la un anumit curs, cum sa inveti la un altul, etc. Tot ce vrei sa stii, cei din anii mai mari sigur iti vor spune.

4. Cauta grupul formal sau informal al facultatii pe facebook, yahoo, gmail. Acolo afli cele mai noi informatii. Daca nu exista unul, gandeste-te serios sa il alcatuiesti.

5. Se spune ca facultatea este facultativa. Nimeni nu este obligat sa se duca, nici sa ia examenele. Poate va fi galagioasa si plina de petreceri viata ta de student, insa gandeste-te si la sesiune. Lucrurile sunt putin mai serioase, asa ca trebuie luate ca atare.

6. Daca vrei sa si lucrezi in facultate, ai grija sa nu neglijezi facultatea. Ia cursurile la care lipsesti si invata. Fa-ti lucrarile, proiectele. Fa-te cunoscut la seminarii. 

Viata de student este o perioada foarte importanta din viata. Incepi sa ai mai multe responsabilitati, usor usor iti croiesti un drum sa ajungi pe picioarele tale, ai multe sanse in jur, asa ca nu trece pe langa ele.

Profita de fiecare minut pe care ti-l ofera viata de student epntru ca ai multe oportunitati doar in aceasta perioada. Aplica pentru burse internationale, pentru internship-uri, intra intr-o organizatie studenteasca, implica-te!

Mult succes, bobocule! 

Search

mai, 2024