Cel mai mare festival agricol din Nord-Estul Romaniei se apropie

Târgul pentru Fermieri şi Industrie Alimentară AGRALIM, singurul eveniment de profil din regiunea de Nord-Est care oferă soluţii complete pentru fermieri, şi-a deschis porţile astăzi, 27 septembrie, la Centrul Expoziţional Moldova din Iaşi. Peste 150 de expozanţi reprezentativi pentru sectorul agricol şi industria zootehnică prezintă în cadrul Târgului AGRALIM soluţii complete pentru fermieri. În completarea târgului specializat şi în aceeaşi locaţie are loc şi Festivalul Naturii, eveniment care reuneşte de la prima ediţie peste 200 de mici producători agricoli din judeţele Moldovei şi din Euroregiune Siret-Prut-Nistru. 

Târgul AGRALIM oferă o reprezentare echilibrată a domeniilor de interes pentru fermieri

Evenimentul organizat în perioada 27 -30 septembrie facilitează întâlnirea fermierilor cu specialişti din domeniu, ingineri agronomi, oameni de afaceri, directori şi specialişti ai direcţiilor pentru agricultură, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, specialişti din ţări precum Danemarca, Spania şi Ungaria, cadre universitare şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai mass-media.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, s-a întâlnit astăzi la Iaşi cu fermierii şi expozanţii AGRALIM, oferindu-le atât acestora un mesaj de susţinere şi încurajare în activitatea lor. Într-un an în care atât fermierii cât şi furnizorii de produse şi servicii destinate acestora au avut neplăceri cauzate de seceta care a afectat recolta, târgul AGRALIM a reuşit să număre printre expozanţii săi:

– primii 4 liderii de pe piaţa utilajelor şi maşinilor agricole: MAP Maşini Agricole Performante, NHR Agroparteners, IPSO Agricultura, General Leasing, alături de dealeri de tractoare şi maşini agricole, care expun pe o suprafaţă de peste 5000 de mp exterior

– companii care au o ofertă bogată de soluţii pentru depozitarea, aerarea şi transportul  cerealelor:   Riela România, Tehnofavorit Bontida, KWA Agrartechnik, MG Trade Engineering, Tornum, Schmelzer, RDI Grain System ş.a.

mari companii din domeniul protecţiei plantelor, precum Nufarm, Lebosol –cel mai cunoscut brand în domeniul de îngrăşăminte foliare în Europa, şi Alcedo – cel mai mare distribuitor de seminţe certificate de porumb, floarea soarelui, rapiţă, soia din România.

– PRUTUL SA, Sustain Agri şi Jydenbur, care prezintă cele mai noi soluţii integrate pentru agricultură şi zootehnie

– Instituţii bancare care oferă soluţii şi pachete complete de finanţare pentru fermieri: Procredit Bank, Banca Transilvania, Banca Comerciala Carpatica, OTP Bank, Bancpost.

companii integrate precum TCE 3 BRAZI, care abordează o întreagă gamă de domenii : producţia agricolă, creşterea animalelor, prelucrarea produselor de origine animală şi vegetală şi industrializarea lemnului

companii din străinătate care oferă echipamente şi soluţii pentru ferme zootehnice: Sustain Agri, Zucami, Stall Profi International

– Liderul de pe zona Moldovei în domeniul procesării de carne şi produse din carne, KOSAROM, prezent cu un produs complet nou pentru consumatorul român – “Cârnaţi Bavarezi”

Exemplare din cea mai veche rasă de vaci autohtonă – Sura de stepă, tăuraşi de carne din rasele Alb -Albastru Belgian şi Charolaise, ovine din rasele Karakul şi Carabasa de Teleorman pot fi admirate de publicul AGRALIM,  în cadrul expoziţiei de animale şi păsări de rasă

Peste 400 de fermierii din Regiunea Moldovei au participat în premieră astăzi, în deschiderea Târgului AGRALIM, la Forumul Agricol, într-un cadru potrivit dezbaterilor. La întâlnire au luat parte antreprenori din sectorul agricol, industria zootehnică, industria agro-alimentară şi sectorul bancar, asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale şi reprezentanţi ai mediului academic. Forumul a fost urmat de Balul Fermierilor care a oferit un prilej de socializare şi de destindere cu muzică şi voie bună pentru fermierii din Regiunea de Nord- Est.

De altfel, în fiecare zi a evenimentului atmosfera va fi asigurată de ansambluri populare, seria spectacolelor fiind deschisă de Ansamblul artistic Ciprian Porumbescu” din Suceava şi de cunoscuta interpretă de muzică populară Margareta Clipa.

Festivalul Naturii, singura reuniune din an a micilor producători agricoli

La Festivalul Naturii, organizat concomitent cu Târgul AGRALIM, peste 200 de mici producători din judetele Iaşi, Suceava, Bacău şi Botoşani prezintă preparate din carne şi lactate pregătite după reţete tradiţionale, produse apicole dar şi compoturi şi dulceţuri, conserve din fructe şi legume, murături şi tot felul de bunătăţi cu care vizitatorii se pot aproviziona pentru iarnă la preţuri de producător, în cadrul Cămării Gospodarilor.

ABplus Events în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi oferă gratuit micilor producători din Iaşi şi invitaţilor din judeţele partenere spaţiul de prezentare şi promovare,  pentru a facilita accesul acestora la desfacerea directă a produselor, şi ieşenilor oportunitatea de a cunoaşte, degusta şi achiziţiona preparate tradiţionale româneşti la preţuri de producător.

La Cămara Gospodarilor Ieşeni vizitatorii găsesc conserve de legume şi fructe preparate ca “la mama acasă”, sărmăluţe şi plăcinte cu varză, vin, must şi ţuică, săpunuri din lapte de capră şi creme la preţ de producător. Brânzeturi felurite, ceaiuri terapeutice, amestecuri de plante şi produse apicole bio se vor găsi la Cămara Gospodarilor Băcăuani, în timp ce gospodarii bucovineni se prezintă la festival cu cele mai gustoase produse din carne şi lapte realizate de membri asociaţiei “Produs în Bucovina”. Producători din raionele membre ale Euroregiunii Sirect-Prut-Nistru expun pentru prima dată în această formulă la Iaşi, în standul asociaţiei omonime, fiecare raion prezentându-se cu produsele specifice. De asemenea, la Festivalul Naturii vizitatorii găsesc şi oferta de vacanţe la pensiuni din zona Moldovei, oferta de pelerinaje în ţară şi străinătate cât şi prilejul de a găsi câteva momente de relaxare în compania muzicii şi a unui vin bun, la terasa festivalului. 

Târgul AGRALIM şi Festivalul Naturii sunt evenimente organizate de ABplus Events împreună cu Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Direcţia pentru Agricultură a judeţului Iaşi, cu susţinerea Consiliului Judeţean Suceava, Consiliului Judeţean Bacău, Consiliului Judeţean Botoşani, A.P.I.A şi A.P.D.R.P. şi sub patronajul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi.

Search

aprilie, 2024