Ziua Internationala a Pacii

Astazi sarbatorim Ziua Internationala a Pacii. Aceastazi este dedicata in special absentei razboiului, de exemplu a incetarii focului intr-o zona de confilict.

A fost sarbatorita pentru prima data in 1981, fiind respectata de multe natiuni, grupari politice, grupuri militare si popoare. Ziua este inaugurata de sunetul Clopotului Pacii tras la Sediul Natiunilor Unite. Acest clopot a fost turnat din monede donate de copii din lumea intreaga.

Un moment important al acestei zile este minutul de liniste la ora 12 dupa amiaza pe orice fus orar din lume. Pe langa acesta, alte activitati sunt: acordarea premiului UNESCO pentru Educatie si Pace, Veghe pentru Pace, Serviciu pentru Pace (sustine voluntariatul), Copaci pentru Pace ( simbol al protectiei mediului si al cooperarii internationale, diversitate culturala, toleranta si pace).

Totodata multe parade, marsuri, petreceri au loc in aceasta zi pentru a celebra linistea si pacea mondiala. In aceasta zi oamenii se gandesc si viseaza la un viitor al Pacii, spera la o societate lipsita de ura si violenta si isi exprima gandurile si sentimentele de Pace pentru Pace prin creatii artistice sau diverse manifestari.

Echipa InOras.ro respecta Minutul de liniste si spera la o lume cat mai buna si mai pasnica! 

Search

mai, 2024