Ziua Fotografiei de Strada la Iasi

Serata fotografica la Iasi

Cand: Marti, 4 septembrie 2012, ora 18:00
Unde: Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, Sala „Diotima”
Invitati: Andrei Pandele, Silviu Ghetie
In cadrul acestei intalniri dorim sa intelegem mai bine ce este fotografia de strada, cine o poate practica si de ce, cu ajutorul invitatilor nostri Andrei Pandele si Silviu Ghetie.
Iar pentru a face discutia si mai interesanta, cei doi fotografi invitati lanseaza o noua provocare: aduceti un mini-portofoliu de 3 pana la 5 fotografii, pentru a le discuta impreuna cu ei.
Asa cum spune Andrei Pandele, „fotografia de strada la nivel maxim este un fel de sport extrem fotografic, ca un bungee-jumping cu aparatul de fotografiat in mana, in care cea mai exersata este imaginatia”.  

Despre Silviu Ghetie

Silviu Ghetie este unul din fondatorii indragitului grup fotografic 7Zile, din care fac parte si alti mari fotografi romani cum ar fi Cosmin Bumbut, Gicu Serban si Voicu Bojan – pentru a numi doar pe cativa dintre ei. Proiectul lor s-a finalizat cu publicarea cartii „7 Zile – 7 ani in Maramures”, care este o marturie a vietii maramuresene din zilele noastre, dincolo de traditie si reprezentarea idilica pe care o cunoastem.

Despre Andrei Pandele

Andrei Pandele a devenit cunoscut drept singurul fotograf roman care a surprins sistematic in imagini epoca Ceausescu. Expozitia care i-a adus recunoasterea a avut loc in 2008, la Muzeul National de Arta Contemporana, si s-a numit „Fotografii interzise si imagini personale”.
In mai I975, Andrei Pandele a fost cel care l-a insotit pe celebrul fotograf MAGNUM Henri Cartier Bresson in vizita acestuia in Romania.

Iesire la fotografiat si proiectii de fotografie in aer liber
Cand: Sambata, 8 septembrie 2012
Unde: Loc de intalnire Piata Unirii Iasi, ora 10:00; proiectiile de fotografii vor avea loc in Parcul Copou, incepand cu orele 20:00 (in caz de vreme rea, in sala „Diotima” a Casei de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”)

Scoate aparatul foto din dulap si vino alaturi de noi sa celebram fotografia de strada! Pe data de 8 septembrie 2012, ora 10:00, te asteptam in Piata Unirii pentru a exersa impreuna fotografia de strada.

La aceasta iesire poate participa oricine detine un aparat foto, indiferent de varsta, pregatire sau ocupatie. Trebuie doar sa vrea sa experimenteze acest gen de fotografie.
Acest eveniment are pentru noi un dublu scop: acela de exercitiu, dar si de popularizare a fotografiei de strada ca gen fotografic. Intentia noastra este sa ne detasam de imaginea “strainului perfect care filmeaza ceva suspect” si sa ne apropiem mai mult de aceea a unor simpli indragostiti de fotografie care vor sa surprinda povesti extraordinare in viata de zi cu zi.

Concurs foto si Expozitie

Perioada de inscriere a fotografiilor: 15 august – 7 septembrie 2012
In cadrul evenimentelor prilejuite de „Ziua fotografiei de strada” dorim sa-i descoperim pe cei mai buni fotografi de strada din Iasi.
Asadar, te invitam sa participi la un concurs pe tema fotografiei de strada, organizat pe www.ispublic.wordpress.com

Trimite cele mai bune 3 fotografii de strada ale tale pana pe 7 septembrie 2012, pe adresa fotografiedestrada@gmail.com

Toate fotografiile ce intra in competitie vor fi publicate pe site-ul evenimentului, www.ispublic.wordpress.com.

Din toate fotografiile primite, cele mai bune 20 vor fi trimise Asociatiei „Bucurestiul meu drag” pentru a fi printate la dimensiunea 50X70 cm.  Ele vor putea fi admirate in cadrul galeriei de arta „La Gard” a Casei de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, incepand cu data de 28 septembrie 2012.

Pe www.ispublic.wordpress.com gasesti detalii despre regulamentul concursului, selectia fotografiilor si expozitie.

Actiunile au loc in cadrul evenimentului „Ziua Fotografiei de Strada” desfasurat la nivel national, initiat de Asociatia „Bucurestiul meu drag” si organizat la Iasi de Andrei Weingold si Iulia Pascanu, fotografi amatori ieseni, in colaborare cu Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”.

Search

mai, 2024