Cupa Iasiului European la Fotbal Feminin

Astazi, 29 august 2012, incepand cu ora 11.00 a avut loc conferinta de presa organizata pentru Cupa Iasului European la Fotbal Feminin.Este vorba despre un eveniment unic in Romania, ce doreste sa promoveze fotbalul feminin in randul romanilor. 

Conferinta a avut loc in Sala Mare a Primariei Iasi, partenerul oficial al acestei competitii, organizata de Clubul Sportiv Navobi Iasi. 

Invitatii care au participat la intalnire au fost:

– Adrian Ambrosie (Presedinte CS Navobi)

– Mihai Chirica (Viceprimar al Municipiului Iasi)

– Ionel Popa (Consilier sport Primăria Iași),

– Leonida Antohi (Președinte Consiliul Director Politehnica Iași),

– Ciprian Paraschiv (Director Direcția de Sport pe zona Moldovei),

– Vasile Câtea  (Consilier Consiliul Județean Iași)

Cupa va avea loc in Complexul Sportiv Emil Alexandrescu din Copou, pe terenul sintetic si terenul 2, in zilele de vineri 31 august – duminica 2  septembrie 2012. Tot programul il gasesti aici.

 Este vorba despre un eveniment unic in Romania care doreste sa promoveze fotbalul feminin in randul locuitorilor orasului Iasi dar si in Romania. De asemenea, este cel mai important turneu de Fotbal Feminin din Romania in afara Campionatului de Fotbal organizat de FRF. Evenimentul face parte din programul pentru promovarea Iasului ca Oras European al Sportului in 2012 si este organizat de Clubul Sportiv Navobi Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Federatia Romana de Fotbal.

In Romania, Federatia Romana de fotbal face eforturi pentru atragerea spectatorilor inspre fotbalul feminin. Prin organizarea acestui eveniment se doreste incurajarea publicul iesean iubitor de fotbal si de sport, in general, sa prindă gustul fotbalului feminin.

Invitatii au vorbit despre eveniment, despre asteptarile pe care le au si spera ca iesenii sa fie cat mai receptivi asupra acestei actiuni.

„Se pare ca toata lumea este indragostita de fotbalul feminin. Fie ca cel mai bun sa castige!”, a declarat Mihai Chirica, Viceprimar Iasi.

„Echipa Navobi, care reprezinta Iasul la nivel national, s-a perfectionat de cand a inceput si noi, Primaria orasului, o sustinem. Fotbalul feminin are un viitor bun ca orice sport de noutate – stimuleaza fair-playul, prietenia si dorinta de a lupta. Evenimentul de la sfarșitul lunii este o initiativa pe care o sustinem in totalitate. Este prima data in Iasi cand are loc un asa eveniment. Sper ca orasul nostru sa promoveze fotbalul feminin asa cum ar trebui, la nivel judetean si national.”, a declarat Sorin Iacoban, consilier local la Primarie si directorul campusului universitar Tudor Vladimirescu.

In continuare va lasam cu Profesorul Adrian Ambrosie ce vorbeste despre inceputurile fotbalului feminin in Romania. 

Search

mai, 2024