Caravana Filmelor Tiff la Iasi

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si Asociatia Studentilor Jurnalisti din Iasi au invitat iesenii, timp de tei zile consecutive, sa vizioneze, in aer liber, proiectiile a trei filme.

Astfel, vineri, 10 august, de la ora 22:00 a fost difuzat filmul norvegian “Cumplit de fericita”. Norocul a facut ca in prima zi conditiile meteo sa fie favorabile unei vizionari in aer liber, adunandu-se peste 200 de iubitori de film si curiosi. Pentru a doua seara, cand era programata productia romaneasca a lui Lucian Georgescu, “Tatal fantoma”, conditiile meteo nu au permis proiectia in aer liber. Ultima seara a evenimentului a fost dedicata filmului italian “Gianni si femeile”. Pentru comedia italiana s-au adunat peste 100 de spectatori, care au rezistat ploii marunte de vara. Pana la final au ramas cateva zeci de excentrici cu umbrele.

In decursul celor trei editii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la initiativa APFR. Astfel, in 2011, peste 25.000 de spectatori au ales sa se bucure de filmele prezentate in Caravana.

De la Iasi, proiectiile se indreapta spre Brasov (24-26 august), Bistrita (28-30 august), Oradea (31 august – 2 septembrie) si Timisoara (4-6 septembrie).

Search

mai, 2024