Unde mergem la mare vara aceasta?!

Pentru că tot e vară, iar zilele călduroase încep să fie din ce în ce mai dese, iar românii își iau concedii, am realizat o analiză a costurilor de vacanță la hotelurile de 4 stele din cele şase state cu litoral la Marea Neagră, mai exact România, Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia şi Ucraina. Pentru cei care se gândesc să meargă pe litoral în următoarea perioadă această analiză ar putea fi una utilă.

Așadar, hotelierii români concurează din punct de vedere al tarifelor de cazare cu cei georgieni sau chiar cu cei ucraineni. Astfel, pentru un sejur de şapte zile într-o staţiune de pe litoral, precum Mamaia sau Eforie Nord, românii trebuie să scoată din buzunar între 440 şi 1.065 de euro, dacă vor să beneficieze de servicii de 4 stele, cu mic dejun inclus în preţul camerei.

Cei care optează însă pentru destinaţii din Georgia trebuie să plătească pentru o vacanţă similară între 440 şi 1.120 de euro, iar turiştii care vor să viziteze vara aceasta litoralul ucrainean plătesc pentru cazarea la un hotel de 4 stele între 800 şi 1.350 de euro.

Cea mai scumpă destinaţie de la Marea Neagră rămâne în continuare Rusia unde, în staţiuni precum Soci sau Adler, tarifele hotelierilor de lux urcă până la 1.620 de euro pentru şase nopţi de cazare.

La polul opus se află Bulgaria şi Turcia, cele mai ieftine destinaţii de vacanţă din jurul mării, unde preţurile variază între 480 – 550 de euro, respectiv 380 – 660 de euro pentru şase nopţi de cazare.

Românii care vor să îşi petreacă vara aceasta concediul în Mamaia, cea mai populară staţiune de pe litoralul ţării noastre, trebuie să scoată din buzunar sume cuprinse între 600 şi 1.065 de euro pentru a beneficia de serviciile şi de confortul unui hotel de 4 stele.

Spre exemplu, pentru 1.065 de euro, două persoane se pot caza într-o cameră izolată fonic cu balcon, dotată cu telefon, radio, televizor cu ecran plat, aer condiţionat, fier de călcat, birou şi minibar. Accesul la internet Wi-Fi este gratuit, iar cei care ajung în Mamaia cu maşina pot cere, fără costuri suplimentare, şi un loc de parcare.

Litoralul românesc s-a împărţit, totodată, în ultimii ani în două segmente, după activităţile pe care le poţi avea odată ce ai ajuns pe malul mării.

Partea de distracţie, de entertainment, este deţinută de Mamaia şi s-a investit destul de mult în imaginea aceasta iar ceastă staţiune rămâne cea mai scumpă şi în acest sezon estival.

Pentru românii care pleacă în concediu alături de familie sunt mai potrivite destinaţiile din zona de sud a litoralului, mai liniştită, precum Eforie Nord sau Neptun.

Concediu în Eforie Nord

Dacă pentru şase nopţi de cazare într-un hotel de 4 stele al vecinilor bulgari, românii trebuie să scoată din buzunar până la 550 de euro, dacă vor să aibă inclus în tarif doar micul dejun, pentru un pachet similar în staţiunea Eforie Nord ei trebuie să plătească între 440 şi 910 euro.

Restaurantul hotelului serveşte preparate din bucătăria internaţională, iar pe timpul verii la cină atmosfera este asigurată de muzica live cântată aici.
 

Ce este „regula de 1.000 de euro” a turistului român

Mulţi dintre români îşi calculează bugetul de vacanţă în aşa fel încât să includă cazarea cu mic dejun şi transportul. Bugetul se duce pe zona de cazare între 50 şi 70 de euro pe noapte la care se adaugă şi transportul cu avionul.

Cei care aleg destinaţii exotice, precum Dubai, China sau Indonezia, pot găsi uneori cazare la preţuri mai reduse decât în staţiunile apropiate, dar vor cheltui sume mari de bani pe biletele de avion, de la 700 la 1.200 de euro.

Anul acesta, turiştii români se îndreaptă însă în număr mare spre destinaţii din Grecia şi din Bulgaria, dar preferă şi staţiunile turceşti de la Marea Mediterană sau să călătorească în Italia şi în Croaţia, arată un studiu realizat de gândul.

Totodată, românii trec mult mai uşor cu vederea unele inconveniente de care se lovesc în timpul vacanţelor atunci când se află în România şi sunt mai pretenţioşi atunci când ajung în destinaţii de peste hotare.
 
Așadar, unde mergem vara aceasta?! 

Search

aprilie, 2024