Grinch-ul de anul ăsta în cinematografie

Fiecare sfârșit de an aduce filme noi cu temă de Crăciun. Deși subiectul e foarte des întâlnit în arta cinematografică, fiecare an aduce o noutate și o impresie de notat pe marile ecrane. O animație nouă despre o poveste veche: The Grinch, o reinterpretare a unei povești foarte cunoscute despre atmosfera Crăciunului. Anul acesta e vorba despre o producție regizată de Yarrow Cheney, Scott Mosier, vocea lui Grinch e cea a iubitului actor Benedict Cumberbatch, iar din distribuție mai fac parte  Rashida Jones, Tristan O’Hare și Scarlett Estevez.

   Grinch este cel de-al optulea film de animație produs de Illumination și Universal Pictures. Bazat pe cartea clasică scrisă de Dr. Seuss, Grinch spune povestea unui morocănos cinic care se decide să fure Crăciunul, dar care e întors din drum de o fetiță care adoră Crăciunul. Amuzant, emoționant și frumos vizual, este o poveste universală despre spiritul Căciunului și despre puterea optimismului.

    Pentru că, pe an ce trece, Crăciunul din orășelul Cinești devine tot mai colorat, mai agitat și mai zgomotos, deranjându-i, astfel, liniștea confortabilă în care viețuiește, Grinch decide să fure odată pentru totdeauna Crăciunul. Pentru asta, se va deghiza în Moș Crăciun, își va înhăma cei doi „reni” la sanie, și va purcede la treabă.

  În același timp, Cindy, o fetiță a cărei sărbătoare preferată e Crăciunul, plănuiește să-l prindă pe Moș Crăciun, ca să-i spună personal că este recunoscătoare pentru că are o mămică ce muncește din greu ca să aibă grijă de ea singură.

   Dacă va reuși Cindy să-l prindă pe Moș Crăciun sau dacă Grinch va reuși, să reducă la tăcere micul orășel Cinești aflați de la cinema în toată luna decembrie.

Un articol scris de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024