Deschidere Ciric, ultimele pregatiri

Baza de agrement Ciric isi deschide portile de 1 mai 2013. Proiectul valorifica zona turistica a lacurilor de acumulare Ciric I si Ciric II, dar si a zonei impadurite limitrofe. Pe o suprafata de peste 21 de hectare s-au investit 46 de milioane lei. 50% din finantare reprezinta fonduri europene nerambursabile.  

„Este primul proiect european demarat de Primarie si, in ciuda dificultatilor si a intarzierilor este acum in prag de inaugurare. Iesenii si turistii care ne viziteaza au la dispozitie amenajari moderne de agrement, parcari si o zona naturala”, a declarat primarul Iasului, Gheorghe Nichita.  

In prezent au fost definitivate cele doua piscine, plajele, zonele de picnic, pistele de biciclisti, patru locuri de joaca pentru copii si terenul de mini golf. De asemenea, vor fi accesibile publicului 30 de barci, 10 hidrobiciclete si 50 de gratare, special amenajate pentru ziua de 1 mai. Pana in toamna vor fi finalizate terenul de paintball, respectiv de tenis.  

Telescaunul, care face legatura intre strada Moara de vant si malul lacului Ciric, este si el functional, dupa ce a obtinut toate autorizatiile.  

Toate facilitatile oferite de baza vor fi gratuite pana pe 10 mai. Dupa aceasta data, iesenii vor trebui sa scoata din buzunar 8 lei pentru o calatorie cu telescaunul, 30 lei pentru 60 de minute cu hidrobicicleta sau 50 lei de persoana pentru o zi pe terenul de mini golf. / Lucia AMORARITEI

Search

aprilie, 2024