septembrie, 2019

14sep12:00 am11:59 pmStar-party în localitatea Sipote

Mai mult

Detalii eveniment

Star-party în localitatea Șipote: inaugurarea Astroclubului „Lyra”
Sâmbătă, 14 septembrie 2019, cu începere de la ora 18.00, la Biblioteca Publică din localitatea Șipote (județul Iași) va fi inaugurat astroclubul cu numărul 4 din proiectul „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași. La eveniment sunt așteptați bibliotecarii din bibliotecile beneficiare, autoritățile locale, partenerii proiectului și publicul larg.
Astroclubul nou înființat va purta numele constelației Lyra, constelație situată în emisfera boreală, la marginea Căii Lactee, pe cerul românesc fiind cunoscută și ca „Oierul” sau „Ciobanul cu oile”.
Cu aceeași ocazie se va desfășura Concursul de referate cu tema „Centernar 2019 – Uniunea Astronomică Internațională (IAU)”, adresat elevilor și studenților din Șipote. După apusul soarelui vor avea loc observații astronomice cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare). Activitatea se va încheia cu un foc de tabără.
Parteneri: Primăria Comunei Șipote, Biblioteca Publică Șipote, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari.
Vă așteptăm!
Proiectul „Constelația bibliotecilor” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică Educație prin Cultură. Valoarea totală a proiectului este de 63.536,00 lei, din care 56.536,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea AFCN și 7000,00 lei este contribuţia proprie a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Perioada de implementare este iulie – octombrie 2019. Proiectul urmărește inovarea și diversificarea serviciilor de bibliotecă, prin înființarea unor cluburi de astronomie în cinci biblioteci din județul Iași, și anume în comunele Deleni, Ceplenița, Erbiceni, Belcești și Șipote.

Ora

(Sambata) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X