decembrie, 2019

05dec12:00 am11:59 pmProiecție specială European Cinema Night, la Cinema Ateneu

Mai mult

Detalii eveniment

În seara de 5 decembrie 2019, Cinema Ateneu vă invită la o proiecție specială în cadrul European Cinema Night, un eveniment dedicat filmului european, care se desfășoară în perioada 2-6 decembrie 2019, în 54 de orașe din Europa, ajungând la peste 14.500 de spectatori. 

În avanpremieră, va rula filmul „Tânărul Ahmed / Le jeune Ahmed”, regizat de Luc și Jean-Pierre Dardenne, recompensat cu Premiul pentru regie la Cannes și distribuit în România de Independența Film.

După proiecție, va avea loc o dezbatere, moment în care, iubitorii de film vor putea intra în dialog cu invitata noastră specială, criticul de film Irina-Margareta Nistor. Dezbatarea va fi urmată de un cocktail, în foaierul Ateneului Național din Iași.

Proiectul este finanţat de programul Creative Europe – MEDIA şi co-organizat de reţeaua Europa Cinemas.

Programul evenimentului:

5 decembrie 2019

19.00 Bine ați venit!

19.20 Proiecție film „Tânărul Ahmed” (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)

20.50 Q&A cu Irina Margareta Nistor, critic de film

21.30 Cocktail 

„Tânărul Ahmed” – Le jeune Ahmed – AP 12

Regia: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Cu: Idir Ben Addi

Gen film: Dramă

Durată: 90 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sTlhjBUikVw

 Frații Jean-Pierre Dardenne și Luc Dardenne primesc premiul pentru regia filmului „Young Ahmed”, ce spune povestea unui tânăr care vrea să își omoare profesoara de arabă pentru că nu le predă după Coran.

După ce decide să îmbrățișeze o interpretare extremistă a Coranului, tânărul belgian Ahmed devine obsedat de ideea de a-și ucide profesoara de arabă.

Intrarea este liberă, iar rezervările se pot face pe site-ul www.cinemaiasi.ro sau direct la casieria Ateneului din Iași

Ora

(Joi) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X