iulie, 2019

15iul12:00 am11:59 pmFii mai bun, doneaza sange!

Mai mult

Detalii eveniment

Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sînge sau de produse derivate din sînge. Statistic, România este pe ultimele locuri din UE în ce privește donarea benevolă de sînge, iar multe intervenții chirurgicale din țară sînt amînate din lipsa sîngelui.

Asociația Tinerilor Ruși Lipoveni din Iași în parteneriat cu Asociația euRespect lansează apel de solidaritate, în campania „Fii mai bun, donează sânge!”, încurajând populația să doneze sânge.
Obiectivele principale ale acestei campanii sunt acelea de a informa populația cu privire la importanta existentei unei rezerve de sânge în spitalele din județul Iași, cât și conștientizarea și sensibilizarea populației asupra actului de donare de sânge. Este necesar să se înțeleagă că acest produs biologic nu are un preț și nu poate fi suplinit altfel, iar dăruirea lui prin actul donării va veni în sprijinul sistemului medical în vederea salvării multor vieți omenești.
Campania v-a debuta cu o perioadă de informare, mediatizare și centralizare a persoanelor doritoare,fiind urmată de procesul propriu-zis al donării ce va avea loc Luni 15. Iulie 2019 la Centru Regional de Transfuzii Iași începând cu ora 7.

CONDIȚIILE care trebuie îndeplinite de donatori:
-vârsta cuprinsă între 18 şi 60 ani;
-greutate minimă: 58 kg pentru sexul feminin şi 60 kg pentru sexul masculin;
-să nu aibă hipotensiune: TA < 100/60 mmHG;
-să nu aibă hipertensiune: TA > 130/80 mmHG;
-să nu fi avut sau să nu aibă una din următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, de tiroidă, anemie, gripă;
-să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale;
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 24 de ore înaintea donării.
Pentru că donarea să se desfăşoare în condiţii optime SE RECOMANDĂ:
-odihnă suficientă în noaptea prealabilă donării;
-Înainte de donare: alimentaţie uşoară, dar bogată în fier; se vor evita produsele bogate în grăsimi, prăjelile, fiind recomandate carnea slabă, peştele, cerealele, leguminoasele;
-să nu fumeze cu 2 ore înainte de donare;
-aport crescut de apă şi evitarea băuturilor care conţin cofeină.
DONATORII VOR BENEFICIA de analize gratuite, tichete de masa în valoare de 70,00 lei, reducere la mijlocul de transport în comun și zi libera de la muncă.
Pentru detalii și înscrieri pe lista:
Flavius Nenciu
0727308893
E-mail: flaviusnenciu@gmail.com

Ora

(Luni) 12:00 am - 11:59 pm

Lasă un răspuns

X