Incepe programul international de film Aristoteles Workshop

In perioada 20 august – 23 septembrie, opt participanti din Romania vor lucra alaturi de alti patru colegi din Cehia, Polonia, Slovacia, Republica Moldova si Croatia, pentru a realiza patru documentare de scurtmetraj in cadrul Aristoteles Workshop (AW).

Ce este Aristoteles Workshop? AW este un atelier anual de film documentar in care profesionisti ai industriei filmului european indruma 12 tineri din Europa Centrala si de Est in crearea propriului documentar de 30 de minute. In ultimii 6 ani, filmele produse de AW au fost selectionate si premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc. Sustinut de Canalul ARTE/France, alaturi de Centrul National al Cinematografiei si de Institutul Cultural Roman, programul ofera participantilor un triplu beneficiu: sa invete, sa produca un film si sa fie promovati ca cineasti. A saptea editie a workshopului intensiv, produs de Dan Nutu va avea loc la Vama (judetul Suceava), in Bucovina.

Alesi de o comisie a televiziunii ARTE/France, care a analizat dosarele a aproape 80 de candidati, cei 12 tineri selectati pentru editia din 2012 a Aristoteles Workshop vor petrece cinci saptamani in Bucovina impreuna cu cineasti din Europa si vor fi ghidati pas cu pas in realizarea documentarului, de la pitch la montajul final. Programul este sustinut de companiile iStyle Bucharest, primul Apple Premium Reseller din Romania si AVIS Rent a Car.

Trainerii de anul acesta vor fi regizorul iranian Rafi Pitts, olandezul Jeroen Berkvens, documentaristii Jacques Deschamps si Tania Rakhmanova.

Participantii vor forma patru echipe a cate patru membri: un regizor, un director de imagine si un editor. Ei vor avea acces la echipamente de productie si de post-productie necesare realizarii documentarelor, cele mai bune filme urmand sa fie promovate ulterior catre festivaluri de film si retele de televiziune internationale. Modulul propus de AW este de 30 de minute de film documentar, dar este deschis la elemente de fictiune alese de participanti.

Suna interesant. Asteptam sa vedem atat munca din cadrul workshop-ului cat si rezultatele finale ale participantilor!

Search

decembrie, 2024