Harlem Shake, noul Gangnam Style?

Prezentat de YouTube Trends ca cel mai mare trend video de pe web din ultima luna, dansul Harlem Shake a generat deocamdata peste 12.000 de remake-uri si 44 milioane de vizualizari. Toata povestea acestui „meme” (simbol cultural) a inceput de la dansul unui vlogger (blogger video) numit Filthy Frank, iar un alt utilizator, SunnyCoastSkate, a introdus forma dansului parodiat in prezent de sute de oameni.  

Cea mai vizualizata varianta a fost realizata de Maker Studios, dar si alte institutii au decis sa-si filmeze angajatii in cadrul acestui ritual dubios, chiar si in Romania. Dansul a fost reprodus si in apa, de cativa inotatori de la Universitatea din Georgia.  

Radacinile dansului „Harlem Shake” dateaza insa din anii ’80 cand, la un meci de baschet din Harlem, un tip s-a apucat sa danseze si toti ceilalti l-au urmat. Miscarile de robot au fost rafinate pana au devenit miscari de hip-hop. Aceste miscari au devenit populare in 2001, cand G-Dep a dansat Harlem Shake in videoclipul „Let’s Get it”.  

Dansul si-a atins adevaratul potential in mai 2012, cand muzicianul Baauer a lansat o varianta electronica a cantecului, iar din februarie 2013 intreaga planeta pare obsedata de acest dans. Astfel, in videoclipurile de pe YouTube se poate vedea o singura persoana care danseaza pe melodie pentru o scurta perioada, iar apoi toata lumea din camera incepe sa danseze haotic.  

Noul trend video de pe Youtube a ajuns si la Iasi. Vedeti mai jos cum s-au „dezlantuit” iesenii, pe ritmurile piesei readuse la viata de artistul newyorkez Baauer. 

Sursa foto: www.forbes.com

Search

septembrie, 2024