Cum arata smartphone-ul viitorului? Transparent!

Compania taiwaneza Polytron Technologies, subsidiara a companiei americane Polytronix, specializata in producerea de ecrane LCD, a prezentat zilele trecute un prototip al unui smartphone transparent. Polytron spera sa lanseze acest gadget revolutionar pana la sfarsitul anului 2013.  

Smartphone-ul este inca in dezvoltare, prin urmare prototipul nu functioneaza pe niciun sistem de operare. Tehnologia utilizata in confectionarea telefonului se numeste Polyvision Privacy Glass si foloseste molecule de cristale lichide pentru a afisa imaginile. Cand telefonul este inchis, moleculele sunt opace, insa cand acestea sunt strabatute de curent electric, moleculele se rearanjeaza pentru a forma imagini si text.  

Cu toate acestea, smartphone-ul transparent nu este in totalitate transparent, card-ul de memorie, bateria si cartela SIM ramanand vizibile. Compania intentioneaza sa integreze fire microscopice in sticla, pentru a construi componentele electronice necesare functionarii telefonului.  

Gadeget-ul celor de la Polytron nu este primul de acest gen. In trecut, au mai fost testate si alte display-uri transparente, dar nu au fost viabile. Sony a fost prima companie care a implementat un ecran transparent, prin modelul Xperia Pureness din 2009, care a esuat rapid pentru ca textul de pe ecran nu era lizibil Si cei de la Lenovo si-au incercat norocul in 2011, cu modelul S800, insa nici ei nu au avut prea mare succes.  

Ramane sa vedem cum va arata produsul final al celor de la Polytron si cat de mult succes va avea. Voi ce spuneti? V-ati putea obisnui cu un telefon transparent? 

Sursa: www.mashable.com
Sursa foto: www.tgdaily.com

Search

mai, 2024