59 de ani de John Travolta

Cunoscut mai ales pentru rolul sau din pelicula „Grease”, John Joseph Travolta este un actor, dansator si cantaret american nascut in New Jersey. De-a lungul carierei sale, Travolta a primit doua nominalizari la premiile Oscar, dar si la premiile BAFTA si Globul de Aur. Rolul sau din celebrul „Pulp Fiction” i-a adus distinctia de „Cel mai bun actor”, dupa parerea Los Angeles Film Critics Association.  

In cea de-a doua jumatate a anilor ’70, Travolta a devenit un fenomen cultural, fiind prezent atat in filme si seriale TV, cat si la radio, prin melodiile sale. Primele nominalizari ale actorului au fost pentru rolul din blockbusterul „Saturday Night Fever”, care a dat nastere fenomenului disco la sfarsitul anilor 1970. A jucat apoi in versiunea pentru marele ecran a  musical-ului „Grease” si in filmul „Urban Cowboy”. Stralucirea sa disco nu a tinut foarte mult, insa actorul a reusit sa se reinventeze in anii ’80, aparand imai ales in comedii, cum ar fi „Look Who’s Talking”, „Carrie si Blowout”.  

In anul 1998 , Travolta a fost distins cu premiul Britannia de catre British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), dar si cu premiul „Lifetime Achievement” la Festivalul Filmului din Chicago. Travolta a fost distins cu premiul Alen J. Pakula de catre U.S. Broadcast Critics Association pentru rolul sau din filmul „Avocatul”, realizat dupa romanul de succes omonim.  

Alte pelicule care au pus in valoare talentul lui John Travolta sunt „The Taking of Pelham 1 2 3”, „Old Dogs”, unde joaca alaturi de Robin Williams, „From Paris with love” si „Savages” (2012).  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!

Search

octombrie, 2024