Să citim împreună „Despre toate, chiar că pe scurt”

Întrerupt de intervalul pandemic și amânat din cauza unor factori obiectivi, Clubul de lectură „Să citim împreună!” reîncepe luni, 13 noiembrie 2023, de la ora 17.00, și se va desfășura la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iași (Bd. Ștefan cel Mare șo Sfânt nr. 8-10, Galeriile comerciale).

Subiectul acestei prime întâlniri este cartea Despre toate, chiar că pe scurt, de Bill Bryson.

Întâlnirea va fi moderată de trei profesoare, prof. dr. Mihaela Doboș și prof. Bianca Burciu (Colegiul Național „C. Negruzzi” Iași) și prof. Ana-Iulia Olinici (Școala Gimnazială „B. P. Hasdeu” Iași și Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași), care îi vor ghida pe cititorii gimnaziști în tainele unei cărţi provocatoare despre evoluţia umanului, dar și frumuseţea unor știinţe exacte, graţie cărora putem înţelege mai bine universul în care trăim.

Să citim împreună „Despre toate, chiar că pe scurt”

Sperăm că vor fi prezenți mai mulți participanți dornici să afle cum se citește/ interpretează textul multimodal.

Iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului  Clubul de lectură „Să citim împreună!” este Conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, didactician al limbii şi literaturii române, invitat permanent al întâlnirilor.

Proiectul este rodul unui parteneriat încheiat între Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi, Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 16 ani.

Search

iunie, 2024