Proiectul „Pregatit pentru viitor” a ajuns la final.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași anunță închiderea proiectului „PREGATIT PENTRU VIITOR”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 POCU/909/2/4/150110.

Proiectul  „PREGATIT PENTRU VIITOR” a fost implementat în regiunile Nord-Est și Nord-Vest, în județele Iași și Maramureș, în perioada 02.09.2021 – 01.11.2023, solicitantul proiectului este AJOFM Iași, iar parteneri BLUE CONSULTING SRL, CLEMON SRL și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

Pregatit pentru viitor 01

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea situației pentru 1051 tineri NEETs şomeri cu vârsta între 16 – 29 ani (din care 250 din mediul rural și 110 de etnie romă) înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenţa în regiunile N-E și N-V prin implementarea de servicii integrate și flexibile de ocupare pe piața forței de muncă.

Principalele servicii oferite prin intermediul proiectului au fost informare și promovare, identificare, selecție, evaluare și recrutare grup țintă, formare profesională, măsuri specializate pentru stimularea ocupării prin medierea muncii, și nu în ultimul rând, activități de acompaniament, adresate exclusiv tinerilor Neets cu nivelurile de ocupabilitate C și D, prin îndrumare la locul de muncă.

Acest demers s-a concretizat prin recrutarea a 1373 de tineri NEETs, din care 849 au obținut un certificat de calificare profesională în meserii precum coafor, instalator, electrician constructor, operator PC, bucătar, cofetar, frizer, etc., plasarea pe piața muncii a 709 de tineri NEETs și îndrumarea la locul de muncă a 207 tineri NEETs.

Pregatit pentru viitor 02

De asemenea, au fost certificați în antreprenoriat un număr de 154 de tineri NEETs, iar 36 dintre aceștia au fost subvenționați cu 25.000 de euro în baza unui plan de afaceri pe care l-au implementat.

„Considerăm că acest proiect a fost un real succes, scopul proiectului a fost atins prin depășirea tuturor indicatorilor asumați prin cererea de finanțare, cei peste 1000 de tineri NEETs recrutați beneficiind de servicii personalizate în funcție de nevoile identificate”, au declarat cei implicați în implementarea proiectului.

AJOFM Iași mulțumește tuturor partenerilor și colaboratorilor, de la instituții, persoane fizice și până la mass-media pentru buna colaborare ce a dus la implementarea cu success a acestui proiect.

Mai multe informații despre acest proiect puteți găsi și pe pagina de facebook a proiectului: @Pregatitpentruviitor

Search

mai, 2024