Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” 2023

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, ajuns la ediția a VII-a, va deveni punctul central pentru studenții și masteranzii din instituțiile de învățământ superior de muzică din România în perioada 18 – 20 mai 2023!

Asociația Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” organizează o nouă ediție pe următoarele secțiuni: Pian, Instrumente de suflat, Percuție și Muzică de Cameră.

Succesul celor 6 ediții precedente ne-a determinat să continuăm povestea acum, în luna mai, spre deosebire de celelalte ediții desfășurate în luna noiembrie. Considerăm oportună această perioadă, datorită timpului necesar pregătirii repertoriului, fiecare candidat având timp să își desăvârșească tehnica și interpretarea instrumentală.

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” 2023

Ca inițiator și promotor al tinerilor artiști muzicieni aflați la început de carieră, împreună cu imboldul de a valorifica repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic și vocii, concursul se adresează tuturor categoriilor de instrumente (vioară și corzi grave, pian și canto, instrumente de suflat și percuție), urmând o succesiune bienală (fiecare categorie menționată repetându-se o dată la doi ani).

Artiștii în formare care ne onorează cu prezența, ce își doresc să creeze energii în afara sălii de studiu, să se lanseze pe scena valorilor naționale, cu interpretări live ce atestă tehnica și nivelul de performanță, vor beneficia de premii importante, de vizibilitate, de vibe-ul competiției și de public entuziast în sală.

Juriul este, ca în fiecare ediție, alcătuit din personalități ale muzicii academice românești, profesori în instituții de învățământ superior vocațional din Iași, Cluj și București și este prezidat de dl. Prof. univ. dr. Ciprian Ion, Decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice al universității noastre.

Până pe data de 8 mai, mai aveți timp să vă înscrieți la Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, Ediția a VII-a! Formularul de înscriere poate fi accesat de pe pagina facebook a concursului.

Concertul de deschidere al Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” – ediția a VII-a se va desfășura sub auspiciile interpretării laureaților din edițiile anterioare, în Sala „Eduard Caudella” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, joi, 18 mai, orele 10.

Gala laureaților va avea loc în aceeași locație, unde așteptăm publicul iubitor de muzică, studenții participanți dar și pe cei aspiranți, membrii ai juriului, pentru decernarea premiilor. Premiile acestei ediții vor fi în cuantum de 10.000 lei, fiecare secțiune în parte cu distribuirea următoare: Premiul I – 1000 ron, Premiul al II-lea – 800 ron, Premiul al III-lea – 600 ron, Mențiune – 100 de lei. Marele Premiu „Eduard Caudella” – 1000 ron.

 

Organizatori:

Asociația Culturală „Sonos Alumni”

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași

 

Parteneri:

Primăria Municipiului Iași

Rotary Club 2000

Gemini Cad Systems

Radio România Iași

Apollonia TV

Search

iulie, 2024