Dăm startul Festivalului Studenților Ieșeni „FEStudIS”

În perioada 2- 7 mai, Casa de Cultură a Studenților Iași (CCS), alături de organizațiile studențești, organizează cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS”, eveniment de tradiție pentru instituția de cultură prin care se dorește încurajarea implicării unui număr cât mai mare de tineri la acțiunile organizate de asociațiile studențești, oferindu-le astfel oportunitatea de-și promova propriile talente și pasiuni.

Devenit deja o tradiție, FEStudIS este unul dintre cele mai mari evenimente din orașul nostru, în care energia, creativitatea și tinerețea miilor de studenți participanți fac Iașul să vibreze! Totodată, acest festival reprezintă o ocazie specială de a promova cât mai multe evenimente cultural – artistice, prin care talentul studenților să fie pus în valoare”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

afis festudis 2023

Programul ediţiei din acest an al Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS” este următorul:

2 MAI – Dăm startul evenimentului cu celebra Paradă Studențească, ce va debuta simultan începând cu ora 18:30 atât din Tudor cât și din Copou. Parada va reuni în total 21 de organizații studențești ce se vor întâlni în fața Palatului Culturii, unde va avea loc o probă de originalitatea, acestea având ocazia de a surprinde juriul cu scurte momente artistice. Parada va continua apoi cu deplasarea către Casa de Cultură a Studenților a tuturor oganizațiilor, unde va avea loc deschiderea oficială, precum și premierea Paradei.

3 MAI – Iubitorii de frumos sunt invitați la spectacol Culorile artei”, ce va avea loc în sala „Gaudeamus”, începând cu ora 19: 00;

”Culorile Artei este un spectacol in care teatrul, muzica , dansul se împletesc armonios cu tinerețea artiștilor ce vor evolua pe scenă. Un eveniment din cadrul Festivalului Festudis 2023 în care talentații  studenți ieșeni își vor etala abilitățile artistice într-un spectacol sincretic valoros și divers. Cu siguranță  fiecare spectator se va regăsi profund cufundat în mrejele artei și va trăi senzații de mult uitate, un show ce ne va uni pe toți sub umbrela multicoloră a artisticului studențesc ieșean” ne-a spus regizorul spectacolului Adrian Ștefan.

Intrarea se face pe baza de invitație pe care o puteți obține de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților în intervalul orar 09:00-15:00.

4 MAI   –  Pasionații de teatru sunt așteptați începând cu ora 19:00, să vizioneze, în sala „Aurel Luca”, premiera comediei „Fericire conjugală !/?/…”, spectacol în regia lui Andrei Ciobanu. Dintre cei care vor urca pe scenă îi amintim pe Radu Știrbu, Diana Vrăjitoru, Andreea Sandu, Emilia Chelaru, Beatrice Tîrnoveanu.

„Premiera aduce în prim- plan un cuplu aparent banal, în care ne putem regăsi cu toții: un el, contabil, și o ea, casnică. Viața în doi e frumoasă, dar are și obstacolele ei. Astfel, protagoniștii reușesc să le depășească, dar nu tot timpul. Cu alte cuvinte, e un spectacol despre veșnicele probleme de cuplu, transpuse într-o maniera comică. Noutatea vine cu faptul că publicul are un rol decisiv în ce privește continuitatea cuplului. Și poate că, la finalul spectacolului, cei din sala vor găsi și soluțiile cele mai bune pe care să le aplice în viața lor cotidiană”, a declarat regizorul Andrei Ciobanu.

5 MAI –Șirul evenimentelor continuă cu expoziția de fotografie „Iașul în lumina”, ce va avea loc de la ora 18:00, în sala foaier a instituției noastre. Ieșenii se vor putea bucura de compoziții fotografice ale unor clădiri de referință pentru orașul Iași, fotografiate atât ziua, cât și noaptea, puse în valoare de diferite tipuri de lumină.

6 MAI – Talentul continuă să fie promovat începând cu ora 19:30, în sala „Gaudeamus”, a Casei de Cultură a Studenților din Iași unde  Clubul de Muzică „Richard Oschanitzkyîmpreună cu Petran Music School, organizează o seară de muzică pop, folk, blues și jazz intitulată „Ritmurile primăverii”.

Evenimentul va fi coordonat de muzicienii Romeo Cozma și Petran Paveliuc și va fi fi susținut de tineri artiști în plină ascensiune pe scena studențească ieșeană: Daniela Radu, Raluca Andrei, Iuliana Popa, Raimond Butnaru, Mihai Diaconu, Pamela Aviziteiței, Eva Maria Gârlea, Laura Mogorean, Diana Rogojină, Cristina Dima, Emanuel Stempel, George Pintilii.

7 MAI – Continuăm și tradiția de a-i aduce în fața publicului pe tinerii muncitori și talentați, prin intermediul concertului „Susține Artiștii Ieșeni”, eveniment ce va începe la ora 19: 00 și va avea loc în Parcul Voievodal de lângă instituția noastră. Concertul va reuni peste 20 de tineri talentați din cadrul clubului ”Susține Artiștii Ieșeni” precum și studenți ce au impresionat publicul în cadrul Festivalului Artei și Creației Studențești ”Gaudeamus” ediția 2023.

Îi așteptăm cu drag pe ieșeni să ia parte, în număr cât mai mare, la festivalul tinereții și al studenției!

Search

martie, 2024