Escaladă în Grădina Palas

În perioada 20 – 23 aprilie, instructorii și voluntarii sălii de cățărat Climb Again Iași vor fi prezenți în Grădina Palas cu turnul mobil de escaladă. Aceștia vor prezenta „Peste Limite”, programul gratuit de terapie și incluziune prin escaladă pentru copiii și tinerii cu dizabilități.

 

La eveniment vor fi prezenți și câțiva copii care vin la terapie la Climb Again Iași.

 

Cei interesați să descopere un sport nou, care dezvoltă atât fizicul cât și intelectul, pot încerca escalada la panoul mobil, înalt de 7 metri și cu 16 metri pătrați de suprafață care poate fi cățărată.

 

Traseele sunt adaptate pentru începători și oricine poate încerca, indiferent de vârstă sau de condiția fizică, în baza unei mici donații care va merge către susținerea programului nostru de terapie prin escaladă pentru copii și tineri cu dizabilități.

Escalada Palas 2

Programul evenimentului:

 

  • Joi și vineri (20 – 21 aprilie): 16.00 – 20.00
  • Sambata și duminică (22 – 23 aprilie): 14.00 – 19.00

 

De asemenea, în perioada 8 – 30 aprilie, în zona magazinului Cărturești din Palas, trecătorii pot viziona expoziția picturilor murale „Chipuri și ziduri”, create de artistul urban John Dot S. Picturile simbolizează lupta copiilor și tinerilor cu dizabilitățile și cu prejudecățile sociale și cum și-au găsit în cățărat o comunitate și un mod de a trăi.

 

Despre Programul „Peste Limite”

Copiii și tinerii cu dizabilități vin săptămânal la Climb Again Iași la o ședință de o oră de terapie prin escaladă. O ședință include încălzire, jocuri interactive și escaladă, într-un cadru distractiv și sigur pentru copii, sub supervizarea monitorilor și voluntarilor noștri.

Programul de terapie contribuie la dezvoltarea abilităților de viață independentă și la dezvoltarea motricității fine și grosiere.

Evenimentele și ședințele de terapie pe care le ținem au și o importantă componentă de incluziune. Beneficiarii se cațără și alături de clienții tipici ai sălii; încercăm astfel să creăm un mediu mai incluziv și lipsit de prejudecăți și să îi integrăm pe copii și tineri în comunitatea de cățărători din Iași.

Beneficiile terapiei prin escaladă: creșterea încrederii în sine, depășirea unor limite fizice sau psihice, o mai bună cunoaștere de sine, dezvoltarea motricității fine și grosiere, a psihomotricității, a atenției și a puterii de concentrare, a unor noțiuni disciplinare de bază și a capacității de a elabora strategii și de a găsi soluții.

Search

decembrie, 2024