Proiectul educational #PREƧENT ia amploare in 5 judete

Prin extinderea proiectului educational #PREƧENT, sute de copii din 8 centre din judetele Iasi, Botosani, Bacau, Piatra Neamt si Vaslui se bucura acum de atelierele interactive si educative organizate de Asociatia Industrii Creative.

Inca din anul 2020, #PREƧENT faciliteaza accesul la educatie alternativa si nonformala pentru copiii care provin din medii defavorizate, in vederea egalitatii de şanse privind integrarea in societate. Proiectul educational a avut o serie de module diferite, centrate pe tematici diverse: Comunicare, Viata Sanatoasa, Creativitate si Exprimare prin Arta si, nu in ultimul rand, Integrare si toleranta. Primele 4 module, desfasurate in 4 centre de servicii sociale iesene, au insemnat un numar de 480+ beneficiari, 204 sesiuni, 34 traineri specializati si 24 de ateliere distincte.

#PREƧENT_3

Din octombrie 2022, proiectul educational #PREƧENT si-a extins activitatea in 8 centre cu copii aflati sub protectia Direcţiilor Generale de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului din 5 judete: C.S.S. „Rosetti”- Iasi, Centrul de tip familial „Verseni” – Iasi, C.S.S. „Targu Frumos”- Iasi, Complexul de  Servicii Comunitare „Neculai Rosca Codreanu” – Barlad, Complex de apartamente „Ciresarii” / Casa de tip familial „Lizuca” – Botosani, Casele de tip familial Filipeni – Bacau, Complex de servicii „Ion Creanga” si Centrul Rezidential pentru Copii cu Dizabilitati – Piatra Neamt).

Saptamanal, in acest nou ciclu de proiect 2022-2023, toti copiii implicati beneficiaza de ateliere variate, diversitatea fiind un cuvant cheie care ghideaza programul #PREƧENT. Temele abordate la atelierele desfasurate au fost cele de prim ajutor, protectia mediului si sustenabilitate, frizerie si hair styling, new media, arta dramatica, henna, stil de viata sanatos.

„Primul gand cu privire la copii este ca le sunt tare recunoscatoare pentru ca, dupa fiecare atelier, am plecat mai incarcata, cu fiecare zambet, sclipire in ochi sau cuvant bun din partea lor. I-am gasit foarte generosi pentru o lume destul de zgarcita cu ei.” – Anca Gheorghica, trainerul atelierului de protectie a mediului.

Cel mai recent atelier a fost cel de Ritm si Percutie Africana, sustinut de catre Lucian Contiu, prin care copiii au invatat sa isi experimenteze si sa isi exprime emotiile prin muzica. La activitatea interactiva si entuziasmanta a fost prezenta si Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania, care a adaugat:

„Noi, la Kaufland Romania, credem ca implicarea face diferenta. De aceea continuam sa investim in asigurarea accesului la educatie si oportunitati egale pentru copiii din medii vulnerabile. A fost o bucurie sa particip alaturi de ei la atelierele din noua editie #PREƧENT.”

Un alt aspect important al proiectului #PREƧENT este componenta caritabila. Astfel, toti copiii au primit pachete cu rechizite care sa le sustina activitatea scolara si cadouri de Craciun.

„Ne dorim ca din ce in ce mai multi copii sa aiba acces la educatie nonformala si alternativa, intrucat, din modulele anterioare, am observat importanta si deschiderea pe care proiectul le aduce copiilor. Ne straduim, de asemenea, sa le oferim instrumentele necesare in educatie si sa le daruim cadouri si bucurii” – Cosmin Mindru, asistent PR, Asociatia Industrii Creative.

Proiectul educational #PREƧENT este implementat de catre Asociatia Industrii Creative, cu sprijinul Kaufland Romania, in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta si Protectie a Copilului din Iasi, Bacau, Botosani, Piatra Neamt si Vaslui.  Acesta vine in completarea misiunii Asociatiei Industrii Creative de a dezvolta proiecte culturale, educative si sociale avand ca mize principale dezvoltarea comunitatii, reducerea diferentelor sociale, orientarea in cariera si cresterea stimei de sine.

Search

noiembrie, 2024