Concursul „Eduard Caudella” s-a încheiat!

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella” este unul dintre puținele competiții de interpretare din țară, dedicate studenților. Ediția a V-a, desfășurată în perioada 18-20 noiembrie, a totalizat peste 86 de tineri interpreți din instituțiile de învățământ superior din toată țara.

Inițiat cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră, precum și de a valorifica repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic și vocii, concursul se adresează tuturor categoriilor de instrumente (vioară și corzi grave, pian și canto, instrumente de suflat și percuție), urmând o succesiune trienală (fiecare categorie menționată repetându-se o dată la trei ani). În ediția de anul acesta, Concursul s-a desfășurat pe secțiunile pian, instrumente de suflat din lemn și, respectiv, din alamă, percuție și, ca în fiecare an, muzică de cameră.

Afis Gala Eduard Caudella

Această ediție a fost surprinzător mai numeroasă prin înscrierea a 86 de concurenți, din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Universității de Vest Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru. Anul acesta, în condițiile actuale generate de restricțiile impuse, s-a considerat oportună varianta online, cu înregistrări calitative ce au pus în valoare tehnica și nivelul de performanță al fiecărui participant.

Juriul de înaltă ținută artistică, alcătuit din personalități ale muzicii academice din Iași, Cluj, București a deliberat. S-au acordat 24 premii, 13 mențiuni, 13 premii speciale sponsorizate de prof. univ. dr. Florenel Ioanoaia (în cuantum de 1520 euro), Fly Music S.A. și Asociația Culturală ProMusica Academica (în cuantum de 1500 de lei), și Premiul Asociației Culturale Sonos Alumni – Premiul Special Eduard Caudella. Valoare totală a premiilor și mențiunilor oferite de organizatori este de 17.700 de lei.

Cele șase premii I au fost acordate pe categorii: pianIfrim Sebastian Petronel (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași), instrumente suflat din lemn – Lazar Katalin la flaut (Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru), instrumente suflat din alamă – Vieru Ionuț la trombon (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca), percuție – Kaszta David la vibrafon (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca), muzică de cameră formații mici – Duo pianistic Candalea Paraschiva – Alexandra & Sclifos Olesea (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași), muzică de cameră formații mari – Cvintet de coarde cu pian – Macovei Stefan, Argintaru Sabin-Zeno, Lița Dorothea, Lița Elisabeta și Forna Filip-Ionuț (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca).

 

Search

aprilie, 2024