Peste 300 de copii participă la Academia Copiilor

În perioada 29 iulie – 14 august, Teach for Romania organizează Academia Copiilor în Gârcini, județul Brașov, și în Hărpășești, județul Iași, o școală de vară dedicată elevilor din școli vulnerabile, în care aceștia învață să învețe. Aceasta reprezintă partea de practică pedagogică componentă a Academiei de Leadership și Pedagogie – singurul program integrat, de învățare accelerată, dedicat cadrelor didactice care aleg să predea alături de Teach for Romania în medii dezavantajate, pentru a genera o schimbare sustenabilă atât în sala de clasă, cât și dincolo de aceasta.Academia copiilor 01

 

Despre Academia Copiilor organizată de Teach for Romania

Academia Copiilor este un laborator de învățare experiențială atât pentru elevi, cât și pentru profesori. În următoarele săptămâni, peste 300 de copii vor învăța să învețe și vor descoperi pentru ce este utilă și relevantă școala (cum funcționăm, cum învață creierul, cum pot folosi în viața practică ceea ce învață la școală, cum pot obține rezultate mai bune folosind puterea grupului, cum își pot gestiona mai bine emoțiile). De cealaltă parte, profesorii își vor exersa cunoștințele din pregătirea didactică și vor preda, vor asista la lecțiile colegilor, vor reflecta asupra rezultatelor obținute în fiecare oră, vor primi și integra feedback de la mentorii și tutorii lor, vor învăța să planifice riguros predarea în mod adecvat și captivant pentru elevii lor.

„Misiunea pe care ne-o asumăm împreună cu participanții în program este aceea de a acționa strategic, la nivelul întregului eco-sistem al copilului. Academia Copiilor face parte din Academia de Leadership și Pedagogie pe care am început-o acum trei săptămâni în format online. De săptămâna aceasta ne-am mutat în comunități și am descoperit realitățile în care profesorii noștri vor ajunge din toamnă. Este important ca aceștia să meargă acolo unde sunt copiii și să construiască parteneriate cu părinții, școala și comunitatea în interesul elevilor”, a zis Iulia Pielmuș, CEO Teach for Romania.

Întreaga experiență cuprinde ore de predare, asistență la alți colegi, reflecție, feedback și mentorat. Calitatea procesului este asigurată cu sprijinul a 40 de mentori și tutori coordonatori, profesori cu experiență și experți, care îi vor susține pe profesori să se pregătească să predea în unele dintre cele mai provocatoare școli publice din România.

Academia Copiilor este posibilă datorită partenerilor Pepco România, Școala Gimnazială nr. 5 Săcele și Primăria Săcele din județul Brașov, Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza” Popești, structura  Hărpășești, din județul Iași, și Primăria Municipiului Iași.

Academia Copiilor 2

 

Despre Teach for Romania

Teach for Romania (www.teachforromania.org) este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor sau un învățător care crede în el. În anul școlar 2020-2021, Teach for Romania a adus peste 160 de profesori inspiraționali la catedră, care oferă o educație relevantă, de calitate, pentru aproximativ 15.000 de elevi din peste 20 de județe ale țării.

Search

martie, 2024