Lufthansa, pentru prima dată la Iași!

Pe 2 iulie, compania Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a aterizat în capitala Moldovei. Prima rută inaugurată de noua companie, la Iași, este spre FRANKFURT. Astfel, Iașul devine singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operare zboruri cu operatorul german.

A doua companie aeriană din cadrul Lufthansa Group va efectua patru curse săptămânale de pe Aeroportul Iași spre hub-ul său din Frankfurt, care asigură conexiuni pentru zboruri transcontinentale, precum și zboruri spre alte aeroporturi europene.

Lufthansa la iasi

Durata zborului Iași-Frankfurt este de 2 ore şi 25 de minute, cursa fiind operată astfel:


Luni, vineri:                                                 Joi, duminică:

 

FRA 10:00 – 13:20 IAS                                   FRA 06:50 – 09:50 IAS

IAS 14:05 – 15:30 FRA                                   IAS 10:35 – 12:00 FRA

Tarifele pentru o călătorie dus-întors pornesc de la 198 euro, iar biletele sunt disponibile pe pagina companiei: www.lufthansa.com.

 

Evenimentul de lansare a noului zbor direct Iași – Frankfurt (și retur) a fost marcat printr-o conferintă de presă, ce a avut loc în zona publică a terminalului T3, la care au participat autorități locale, administrația Aeroportului, reprezentanți ai companiei aeriene, precum și reprezentanți ai mediului cultural și de afaceri local. Invitații au tăiat tortul tematic și panglica la inaugurarea noii rute, alături de echipajul companiei aeriene, iar festivitatea s-a încheiat cu tradiționalul water salute al aeronavei Luthansa, la momentul aterizării pe pista de la Iași.

Lufthansa este foarte mândră să deschidă la Iași a cincea destinație din România. Astfel, vom reuși să conectăm unul dintre cele mai populare orașe ale țării cu Frankfurt, cel mai important hub al Lufthansa Group. Acest lucru va reduce timpul de călătorie semnificativ către foarte multe orașe din Europa, America sau Asia. De asemenea, sunt încrezător că vom vedea mai mulți turiști din toată lumea, care vor descoperi minunata moștenire culturală a Iașului”, a declarat Zlatko ZLATIC, Lufthansa Group General Manager Sales, pentru Romania, Moldova și Bulgaria.            

Venirea companiei aeriene Lufthansa la Iași este un moment extrem de important pentru noi toți. Suntem onorați de acest parteneriat cu unul dintre cei mai influenți operatori din Europa, cu atât mai mult cu cât Iașul are privilegiul de a fi, în prezent, singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operate zboruri cu această companie. Pentru noi, ca aeroport regional, dar și pentru pasagerii noștri, legătura aeriană cu hub-ul din Frankfurt înseamnă nu doar posibilități multiple de călătorie către celelalte continente, ci reprezintă și un real suport pentru mediul de business local, facilitând totodată schimburile economice, culturale și academice între cele două regiuni. Parteneriatul cu Lufthansa ne obligă să continuăm cu mai multă determinare planurile noastre de dezvoltare, prin investiții în înfrastructura aeroportuară, astfel încât să devenim mult mai atractivi pentru operatori și pasageri deopotrivă. Vreau să mulțumesc noului nostru partener Lufthansa pentru deschidere și încrederea acordată. Suntem extrem de încântați că împreună putem construi un proiect viabil, de perspectivă, ce poate deschide calea unor noi colaborări. Iași-Frankfurt e doar un prim pas, ne dorim și alte destinații”, a declarat Vasile STOICEA, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

Mulţumesc companiei Lufthansa că a ales Aeroportul Internațional Iaşi ca partener pentru operarea acestor curse aeriene către o destinaţie dorită și așteptată de cei care călătoresc cu avionul în scop personal, turistic și de afaceri. Iaşul este conectat, în acest fel, cu principalul hub al companiei Lufthansa și, de aici, cu cele mai importante destinaţii europene sau transcontinentale. Mulţumesc şi echipei Aeroportului că, într-o perioadă dificilă generată de pandemie, a făcut posibilă venirea la Iaşi a unuia dintre cei mai mari operatori aerieni. Sunt încredinţat că prin noua legătură aeriană stabilită astăzi vom atrage tot mai mulţi pasageri din întreaga regiune către Aeroportul Internaţional Iaşi. Rolul care ne revine este de a moderniza infrastructura aeroportuară astfel încât, până la finalul anului 2023, să avem un nou terminal pentru zboruri internaţionale, care să poată procesa 3 milioane de pasageri anual. Ne dorim ca numărul curselor aeriene de la Iași  să crească, pentru că dezvoltarea Aeroportului înseamnă dezvoltarea întregii noastre comunităţi”, a declarat Costel ALEXE, Președintele Consiliului Județean Iași.

 

Așa cum am declarat și în luna februarie, când am aflat decizia companiei, mediul de afaceri ieșean salută venirea Lufthansa! Această conexiune directă, cu Frankfurt, a fost rodul mai multor runde de discuții pe care Lufthansa le-a purtat cu Aeroportul Internațional Iași, precum și al unor discuții directe pe care le-am avut la Camera de Comerț și Industrie Iași cu managerii companiei, cu date și cifre privind economia Iașului și a regiunii. Din punctul nostru de vedere, al mediului de afaceri, avem două beneficii majore: conexiunea cu un mare centru financiar al UE, ceea ce va impulsiona relațiile economice, iar pe de altă parte calitatea de hub de primă mărime, atât ca legături pe care aeroportul din Frankfurt le oferă în spațiul european, cât și ca legături transcontinentale, cu America, Asia sau Africa. Încurajăm toți potențialii pasageri din întreaga Regiune Nord-Est, fie din segmentul turistic, fie din segmentul universitar-academic, fie din segmentul de business, să folosească zborul operat de Lufthansa, pentru că numai așa conexiunea se poate consolida și permanentiza”, a declarat Paul BUTNARIU, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

În prezent, pe Aeroportul Iași sunt șapte companii aeriene ce operează zboruri directe spre 25 de destinații internaționale – 20 sunt curse regulate, iar 5 sunt curse sezoniere/charter.

Search

aprilie, 2024