Vrei la FITPTI 2020?

editia fitpti 2020Primul set de bilete pentru câteva din spectacolele ediției cu numărul XIII a Festivalului Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr Iasi (FITPTI) tocmai s-au pus în vânzare.

Genericul FITPTI 2020 este „avarie pandemică”, evenimentul urmând a avea o durată mai comprimată decât la edițiile precedente (2-7 octombrie). Conceput de teatrologul Oltița Cîntec în acord cu normele sanitare și contextul actual, FITPTI „va fi un mix de spectacole live, indoor și open air, de spectacole difuzate online pe canalele YouTube ale Teatrului Luceafărul, organizatorul evenimentului, și FITPTI, dar și pe paginile de Facebook. Vom avea, în premieră absolută, și o componentă radiofonică, dar și spectacole-lectură, lansări de carte, întâlniri și dezbateri. Continuitatea este esențială, ea ne dă speranțe că vom trece cu bine peste greaua încercare planetară. Menținerea legăturii cu publicul este cel mai important aspect al artei teatrale, ea generează speranțe și contribuie la starea pozitivă a oamenilor.”

Evaluat de o comisie de experți independenți plasată sub patronajul Asociației Europene a Festivaluri de la Bruxelles, FITPTI a primit label-ul „festival remarcabil”, ca o recunoaștere a nivelului său european, a contribuției la dezvoltarea comunității regionale, a capacității de a conecta artiști din întreaga lume cu spectatorii. De asemenea, FITPTI se află pe onoranta agendă a UNITER, asociația profesioniștilor de teatru din țara noastră.

fitpti 2020

Datorită restricțiilor de călătorie, componenta internațională va fi prezentă în sistem online. Vor fi difuzate pe streaming spectacole din Austria, Germania, Georgia, Islanda, Japonia, Franța, Rusia, Marea Britanie, Italia, dar și din România. Printre artiștii români ale căror spectacole vor putea fi urmărite se numără Silviu Purcărete, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija, Radu Nica, Ada Milea, Bobi Pricop, Bobo Burlăcianu etc.

Într-o primă fază, fanii FITPTI pot cumpăra bilete pentru TOTUL E BINE CÂND SE TERMINĂ de Andreea Tănase, un spectacol de Radu Nica realizat la Reactor de creație și experiment Cluj Napoca. E un spectacol despre căsnicie, afinități și diferențe în cuplu, recomandat publicului peste 16 ani (sâmbătă, 2 octombrie, orele 19, sala mare Teatrul Luceafărul).

O altă tentație teatral-muzicală pentru care se pot cumpăra bilete este ORAȘUL, spectacol-concert realizat de Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitraș, de la trupa Fără Zahăr, cu artiștii Teatrului Luceafărul. Foarte popularii artiști vor cânta împreună cu actrițele din distribuție exclusiv de această dată, în seara zilei de marți, 6 octombrie, orele 19, pe scena mare a Teatrului Luceafărul.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la casieria Teatrului Luceafărul. Prețul unui bilet este 40 lei (preț întreg) și 15 lei (preț pentru studenți, elevi, pensionari, șomeri, pe baza unui act doveditor).

Search

aprilie, 2024