Sporturile nautice sunt activitati desfasurate pe apa, in mare, lacuri sau ape curgatoare. Vara abia incepe, iar noi ne gandim la momente si experiente neobisnute, de neuitat pentru acest sezon. Daca nu ai planuri pentru vara aceasta, noi venim cu propuneri neobisnuite si de neuitat. Ai nevoie de putin curaj si incredere pentru a trece prin adrenalina.
- Kitesurfing-ul sau kiteboarding-ul este un sport care poate fi practicat in orice locatie cu apa. Un factor important il constituie viteza vantului. Pentru practicarea acestui sport ai nevoie de un zmeu pentru ,,a zbura” pe apa. Zmeul trebuie sa fie puternic pentru a putea trage un surfboard sau wakeboard. Inainte ai nevoie de instruire riguroasa pentru ca trebuie sa stii cum sa ridici zmeul, dar si cum sa manevrezi surfboard-ul, pentru a nu te accidenta.
- Rafting-ul este un sport destul de popular in tara noastra, avand in vedere si multitudinea locatiilor. Cele mai cunoscute trasee de rafting sunt: Crisul Repede, Ariesul, Nera, Buzau, Cerna, Bistrita sau defileul Jiului. Acest sport are sase nivele de dificultate, in functie de viteza apei, valuri, stanci, cataracte sau manevre ce pot fi folosite pe traseu.
- Windsurfing este un sport care imbina surf-ul cu navigatia. Acesta este un sport nautic practicat cu ajutorul unei planse cu vela. Il poti practica pe lacuri, dar si pe mare, atata timp cat vantul este suficient de puternic pentru a te ajuta in deplasare.
- Schi nautic si wakeboarding. In ambele situatii, fie ca esti cu schiurile, fie ca esti cu placa esti tras pe apa de o ambarcatiune. Poti tractica acest sport pe mare sau pe lac. Viteza de deplasare este de aproximativ 40-50 km/h, suprafața de contact dintre schiuri, placa și apă fiind elementul care determina o deplasare mai rapida sau mai lenta a barcii. Comunicarea intre pesoana de pe apa si conducatorul barcii se face prin semnale cu mana pentru accelerare sau incetinire.
- Parasailing-ul este sportul in care te lasi purtat in aer, fiind tras de un vehicul. Echipamentul presupune sa te echipezi cu un parasail (parasuta speciala) si sa te lasi tras de o ambarcatiune pe apa. In clipa in care barca pleaca de pe loc, persoana trasa este ridicată în aer prin intermediul paraşutei. Este unul din sporturile nautice ce se practica la altitudini cuprinse in intervalul 100-300m, fara eforturi deosebite sau cursuri de zbor ca in alte sporturi de altitudine. De preferat ar fi sa nu practicati parasailing în vânturi foarte puternice, de peste 24 km/ora.
Traieste momente de neuitat si imparte experiente cu prietenii si persoanele dragi. Transforma-ti viata intr-o aventura si bucura-te de clipe de neuitat.