Mai ales in perioada acesta e bine sa folosești resursele online ca să rămâi motivat și să înveți cum să te antrenezi corect. Dacă vrei să te tonifiezi, s-ar putea să fii tentat să-ți angajezi un antrenor personal ca să te ajute să-ți atingi scopurile. Dar nu trebuie să scoți din buzunar sute de lei la cluburi de fițe doar ca cineva să-ți numere mișcările săptămână de săptămână. Și dacă ai nevoie de cineva care să țipe la tine ca să stai pe vârfuri, poți oricând să le ceri parintilor sau nevestei asta, gratis. Cheia este să-ți dai seama ce te reține și să găsești o modalitate ca să o depășești. Este plictiseală, lipsa motivației sau pur și simplu vrei să te asiguri că faci bine exercițiile? Oricare ar fi problema, există o soluție gratuită (sau ieftină) ca să te ajute să le faci corect.
Începe prin a te organiza și alege locul în care să te desfășori. „Alocă o anumită zonă din casă pentru exerciții”, spune Heather Milton, un fiziolog sportiv la Centrul de Performanță Sportivă Langone din cadrul Universității New York. „Aranjează-ți locul cu o saltea, gantere sau benzi elastice și apă.” Poti folosi echipamentul scump deja cumparat chiar si acasa. O coardă și o bară de tracțiuni sunt de asemenea niște accesorii bune. Ținând cont de toate astea, uite niște opțiuni care nu te vor costa niciun ban:
Încearcă gratuit videoclipuri cu antrenamente online
Dacă vrei un antrenor ca să-ți dea idei despre cum să te antrenezi și să faci corect exercițiile, s-ar putea să rămâi surprins de cât de ușor este să găsești aceleași informații online și gratuit. Sunt literalmente milioane de videoclipuri online. De exemplu, Fitness Blender, îți dă acces la peste 500 de videoclipuri de antrenament gratuite pe care le poți urmări pe telefon și personaliza după nivelul tău sportiv, începând de la un video pentru picioare de 10 minute la un video cardio de 96 de minute care te ajută să arzi 1000 de calorii și antrenamente de forță la care nu-ți trebuie niciun echipament special.
Health.com are o serie de antrenamente de 10 minute, pe care le poți face oriunde, și-ți lucrează abdomenul, picioarele și brațele. Sau ai putea încerca antrenamentul lor de 25 de minute pentru întreg corpul care include genuflexiuni, planșă și burpees. Partea cea mai faină este că niciunul nu-ți cere decât o saltea.
Pentru antrenamente cu impact mai redus, încearcă varianta de Mers în Interior a Jessicăi Smith, un antrenament de 30 de minute pe care îl poți face în propria sufragerie. Sau apucă-te de Yoga cu Adriene (nu necesită cărămizi pentru yoga). Pentru un antrenament de stretching bazat pe tehnici de Kung Fu, poți să încerci gratuit timp de șapte zile ROMWOD.
Învață cum să faci exercițiile de bază corect – oriunde, oricând
Poate vrei un antrenor personal ca să te asiguri că faci un exercițiu corect. Se pare că există multe sfaturi bune online de la experți certificați în domeniu. Dacă vrei trei exerciții cu care nu trebuie să te chinui să ții pasul, „fă un exercițiu ca genuflexiuni sau planșă timp de 30 de secunde și apoi alte 30 de secunde de cardio, cum ar fi burpee”, spune Lauren Schaech, antrenor personal certificat de Athlectis and Fitness Association of America și American Council on Exercise. „Îți lucrează tot corpul.”
Urmărește-ți progresul
Un antrenor te poate motiva amintindu-ți cât de mult ai avansat, dar o poți face și singur cu ajutorul aplicațiilor și al gadget-urilor. Pentru opțiuni total gratuite, poți folosi aplicația gratuită de sănătate care vine odată cu telefonul sau poți să descarci Google Fit, aplicația de alergat Runtastic sau StrongLifts 5×5 Workout Gym Log ca să-ți întregistrezi sesiunile cu greutăți. Android Authority recomandă mai multe aplicații de fitness aici.