Ninsoare in Irak , pentru a doua oară în ultimul secol

Marti dimineata un strat de zapada a acoperit orasul Bagdad. Ninsoarea in aceasta zona din Orietul mijlociu reprezinta un fenomen rarisim. In 2008 au mai nins in zona. A fost vorba despre lapoviţă, ninsorile fiind atunci combinate cu averse de ploaie. Bagdad si Kerbala sunt cele 2 orase ce au fost acoperite de un strat de zapada.

Copilasii au fost cei ce au profitat maxim de acest fenomen meteorologic, participând în număr mare la bătăi cu bulgări de zăpadă pe străzile acestor localităţi.

Zapada ajunge in fiecare an in nordul Irakului care este o regiune muntoasa.  Dar in sudul tarii, unde se gasesc cele 2 orase, temperaturile din timpul verii depasesc 50 de grade iar ninsoarea este un fenomen rarisim.


De această dată, mai mulţi centimetri de zăpadă au acoperit automobilele, trotuarele şi frunzele palmierilor.
40 de milioane este populatia Irakului.  Agricultura este una din indeletnicirile de baza ale populatiei. Desi se confrunta cu o seceta severa in general, autoritatile speră în acest an la un sezon agricol mai bun, datorită ploilor care au alimentat debitele râurilor şi fluviilor, parţial secate din cauza barajelor construite în Turcia şi Iran.

Tot mai multe fenomene naturale stranii experimentam. Oare intelegem ce vrea sa ne transmita natura?

Sursa foto twiter

 

Search

martie, 2024