”Melancolia” – Mircea Cărtărescu

Succesul internațional al unui autor român este sărbătorit și în țară, adică așa cum este și normal să fie. Cel mai mult în mediul online, dar și evenimentele din offline, deși nu au cum să depășească traseul informației din mediul electronic, au fost apreciate și populare. Cei care s-au conectat în mediile de socializare cu scriitorul Mircea Cărtărescu au știut drumul ”Melancoliei”, de la lansare și până la târgurile internaționale de carte care au strâns mulți bookaholici la evenimentele în prezența scriitorului.

Unul dintre cei mai traduși autori din România, MIRCEA CĂRTĂRESCU s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist. Dintre titlurile publicate amintesc: ”Travesti„ –  roman care a devenit roman grafic în limba franceză, ” Orbitor. Aripa stângă”, ”Orbitor. Aripa dreaptă”, ” Un om care scrie. Junal 2011–2017”,”Solenoid”  și multe altele, însă cea mai recentă apariție, la Editura Humanitas este romanul ”Melancolie”.

Romanul se prezintă ca ” o evocare nostalgică a unei copilării şi adolescenţe înconjurate de o atmosferă de adâncă reverie.” În presă s-a scris deja: ”Realistă şi onirică în acelaşi timp, inconfundabil „cărtăresciană“ şi totuşi diferită de tot ce-a mai scris autorul, această carte despre singurătate, abandon, dragoste şi eroism are toate şansele să devină o scriere foarte iubită de cititorii de literatură.

Înainte de a ajunge pe rafturile librăriilor, pot fi răsfoite câteva pagini și online, direct de pe site-ul editurii Humanitas. Cartea a fost lansată pe 1 iunie, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

Search

martie, 2024