Trei filme noi la cinema

În ajunul absolvirii liceului, două eleve eminente și foarte bune prietene își dau seama că ar fi trebuit să învețe mai puțin și să petreacă mai mult. Hotărâte să nu fie mai prejos decât colegii lor, fetele încearcă să facă patru ani de distracție într-o singură noapte. Este povestea filmului ”Booksmart – examen de (i)maturitate” În regia Oliviei Wilde și care poate fi văzut de pe 24 mai în toate cinematografele din România. Producătorii anunță că este vorba despre una dintre cele mai bune comedii din acest an, asta însemană că ne pregătim pentru 102 minute de râs strașnic.

O nouă perspectivă asupra poveștii lui Alladin și lampa sa fermecată se anunță în cea mai nouă producție cinematografică semnată de Guy Ritchie. Ca și predecesorul său, Aladdin se inspiră din “Aladdin și lampa fermecată”, o poveste din “O mie și una de nopți”. Spre deosebire de predecesorul său, actualul Aladdin nu este un film de desene animate, ci un live-action regizat de Guy Ritchie. Povestea e următoarea: Aladdin e o pușlama descurcăreață și fermecătoare, un orfan crescut de capul lui pe străzile din Agrabah, un hoțoman cu inimă de aur. Chiar inocența lui e motivul pentru care maleficul vrăjitor Jafar îl alege pentru a intra în Peștera Minunilor. Dar odată ajuns acolo, Aladdin pune mâna pe lampa fermecată și, cu ajutorul duhului ei, încearcă să o vrăjească pe prințesa Jasmine, de care e îndrăgostit până peste urechi. Debandada care urmează are farmec, suspans și întorsături de situație mai spectaculoase și mai amuzante decât originalul (că doar nu degeaba e Guy Ritchie pe generic).

Revenim în lumea boemă a Parisului odată cu producția ”Amanda” care are premiera programată pe 24 mai în toate cinematografele din România. Dacă răspundem afirmativ invitației, atunci o vom cunoaște pe fetița de 7 ani, care îi va schimba viața unchiului ei, David, odată cu schimbarea radicală din viața celor doi.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024