Alexander McQueen – documentar

Una dintre aparițiile cinematografice din această lună are ca subiect viața impresionantului creator de modă Alexander McQueen. Numele său este legat de fenomenul creat în jurul personajului Alexander McQueen, fenomen care nu a ratat nicio doză de șoc în ceea ce privește o lume a esteticii în care urâtul, agresivitatea și monștrii din dulap și-au făcut loc și prin creațiile lui McQueen.

Alexander McQueen a fost designer-ul principal al casei de modă Givenchy în perioada 1996 – 2001, însă creativitatea sa debordantă a dat naștere și propriei etichete, sau personal label cum s-ar spune pe englezește. În mulți ani a fost desemnat ”cel mai bun designer al anului”, iar această recunoaștere importantă i-a adus repede popularitate în lumea modei. Producția cinematografică ”McQueen”, ce va avea premiera pe 12 aprilie, ne oferă o privire în interiorul unei lumi fascinante care s-a transformat în creații vestimentare unice.

Prin interviuri exclusive cu familia și prietenii săi apropiați, arhive recuperate, efecte vizuale și muzică rafinată, ”McQueen” este o sărbătoare vizuală unică și un portret palpitant al unui vizionar în modă, plin de inspirație dar foarte torturat lăuntric. Publicațiile străine au anunțat deja succesul documentarului McQueen: The Guardian scrie„un atent portret al maestrului cutezanței în modă”, în timp ce New York Magazin a catalogat documentarul ca fiind „un film excepțional și evocator, care surprinde trăirile intense și geniul creator al celui care a fost Alexander McQueen”

Documentarul merită atenția noastră atâta vreme cât cinematografia este unul dintre cele mai impresionante instrumente menite să spună povești adevărate într-o manieră unică. ”McQueen” despre designer-ul britanic Alexander McQueen se va vedea pe marele ecran din 12 aprilie în toată țara.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024