Wolverine și Professor X ”în cărți” în 2020

Erau vremuri când actorii jucau același rol toată viața, literalmente toată viața. În perioada Commediei Dell’Arte spre exemplu, erau actori a căror nume nu se mai știa, preluând în viața reală numele personajelor pe care le interpretau. Fidelitatea actorilor pentru rolurile pe care le interpretează se aplică și serialelor foarte iubite de publicul larg cu sezoane de nenumărat pe degete. Un fenomen care îmi vine în minte acum este ”Tânăr și neliniștit”. Pe stradă dacă îl vedeai pe Eric Braeden liniștit l-ai fi strigat ”Victor Newman, ce mai faci?”. Există mărturii în scris și reportaje despre fani care au trecut de limita fină dintre real și imaginar și au reacționat cu implicări, cel puțin ciudate în viețile reale ale actorilor pe care ei îi credeau oamenii din film. Toate sunt excepții care confirmă regula că actorii și personajele lor, uneori se potrivesc așa bine că nici ei nu mai știu pe unde să scoată cămașa.

În zilele noastre eroii Marvel sunt întruchiparea eroilor morali de avut ca prieteni ai conștiinței noastre, mai departe de atât primesc și recunoașteri internaționale; actorii zic, nu doar eroii. Hugh Jackman şi Patrick Stewart spre exemplu  au înregistrat cea mai lungă perioadă de timp în care au interpretat Supereroii companiei Marvel în producțiile sale cinematografice și pentru aceasta numele lor vor apărea în viitoarea ediţie a Cărții Recordurilor, din 2020.

Hugh Jackman ca și Patrick Stewart, a adunat 16 ani şi 228 de zile drept supererou în filmele Marvel – de la primul film X-Men, lansat în anul 2000, şi până la Logan, lansat în 2017. Drept urmare, Cartea Recordurilor mai notează un titlu la care nici nu bănuia acum 64 de ani când apărea pentru prima dată ”World Guinness Book”

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024