Controversă cu reclame la Oscar

Academia Americană de film își pune creativitatea la lucru pentru a răspunde cât mai pozitiv la dinamica Galei, dar și la provocările pe care ultimii ani le-au dezvăluit. Încă de anul trecut Academia a anunțat o serie de schimbări care a produs explozie de păreri în toate mediile, online și offline. Cea mai recentă modificare anunțată are legătură cu decernarea unui număr de patru premii în timpul derulării reclamelor din cadrul Galei. O alegere îndrăzneață care valorifică la maximum mesajul publicitar.

În același timp, această schimbare promite și rezolvarea unei situații discutabile, aceea a duratei Galei decernării Premiilor Oscar, anul acesta vom sta în fața ecranelor care transmit evenimentul doar trei ore.

Academia Americană de Film a anunțat şi care vor fi categoriile în cauză, scrie Variety.com. Este vorba despre: ”Cea mai bună imagine”, ”Cel mai bun montaj”, ”Cel mai bun machiaj/hairstyling” şi ”Cel mai bun scurtmetraj live action”. Chiar dacă vor lipsi din transmisiunea live, momentele vor fi editate (scurtate) şi inserate ulterior în program. Premierea câștigătorilor celor patru categorii va putea fi urmărită live online, grație colaborării cu postul ABC (pe oscar.com şi canalele de socializare ale Academiei). Cele patru momente de premiere ce vor lipsi din transmiunea televizată a Oscarurilor vor viza, în fiecare an, alte categorii.

Conform cinemagia.ro președintele Academiei Americane, John Bailey, a menționat că hotărârea a fost luată în acord cu membrii sindicatelor şi că este necesară din cauza faptului că „în lumea multimedia de astăzi, preferințele spectatorilor legate de ceea ce vor să vadă la gala premiilor Oscar se schimbă cu repeziciune”.

Premiile Oscar de anul acesta nu vor avea prezentator, însă nominalizările vor fi anunțate live de către actorii Kumail Nanjiani şi Tracee Ellis Ross. Premianții anului trecut vor urca pe scenă pentru a anunţa noii câştigători ai statuetelor. Evenimentul va fi transmis la noi de Digi 24 şi FilmNow, pe 25 februarie, de la ora 02:00.

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024