Favorit la Oscar

Probabil s-a mai spus despre acest film că ar avea un nume predestinat; ”The Favourite” este favorit la nominalizările de la Oscar anul acesta, fiind prezent la toate categoriile majore. Scenariul spune însă că e vorba despre un al sens al cuvântului ”favorit”, vorbim aici despre o luptă de interes la curtea Reginei.

Lungmetrajul „The Favourite”, distribuit de Fox Searchlight Pictures, a fost nominalizat la toate categoriile majore, inclusiv „cel mai bun film” şi „cea mai bună distribuţie”. Protagonista peliculei, Olivia Colman, a fost nominalizată la categoriile „cea mai bună actriță” şi „cea mai bună actriţă într-o comedie”, Emma Stone şi Rachel Weisz la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, iar Yorgos Lanthimos la categoriile „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun montaj”.

Apărut, desigur, anul trecut, pelicula e plină de intrigi regale, pasiune, invidie și trădare, toate în curtea reginei Anne la începutul secolului al XVIII-lea, în Anglia.

La începutul secolului al XVIII-lea, Anglia se află în război cu francezii. Anne, o regină firavă, ocupă tronul, iar prietena ei apropiată, Lady Sarah, guvernează țara în locul ei, în timp ce se îngrijește de sănătatea fragilă a reginei. Atunci când o nouă slujitoare pe nume Abigail sosește, farmecul ei o cucerește pe Sarah. Sarah o ia pe Abigail sub aripa ei. Pe măsură ce politica războiului devine destul de consumatoare de timp pentru Sarah, Abigail intră în breșă substituind însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile, nelăsând nicio femeie, bărbat sau politică să stea în calea ei. Relația strânsă dintre regina Anne și confidenta, sfătuitoarea și iubita ei clandestină Sarah, este amenințată de venirea lui Abigail, lucru care conduce la o rivalitate amară pentru a fi favorita reginei.

Dacă vreți un film în care rolurile principale sunt distribuite femeilor, cu bărbați care poartă mai mult machiaj decât colegele lor și cu povești intrigante regale, merită, pe 22 februarie să nu ratați premiera în România a filmului ”The Favourite”. Două zile mai târziu aflăm și dacă a fost într-adevăr favorit la Oscar.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024