Robin Hood 2018

Cine nu-l cunoaște pe Robin Hood? Îi știm chipul, dar și activitatea. Mai degrabă pălăria și principiul lui de viață. Să nu uităm că Robin  este un personaj original din folclorul englezesc, a cărui istorie izvorăște din timpurile medievale, dar care rămâne important în cultura populară, fiind cunoscut pentru că fura de la bogați pentru a da săracilor, și pentru că lupta contra nedreptății și tiraniei.  Deci legenda unui așa zis Robin Hood, un bun samaritean, ireal în anul de grație 2018, și necesar la fel ca în oricare timpuri.

Banda lui Robin, pe scurt ”băieții lui”, era formată din liberali aflați în afara legii, numiți „Merry Men”. Departe de argumentele existenței sale istorice, eroul a fost subiectul multor filme, seriale de televiziune, cărți, benzi desenate și piese de teatru. Un film nou-nouț cu Robin Hood a avut premiera pe 7 decembrie în România și se numește chiar așa: Robin Hood.

Robin Hood și comandantul său maur, Little John, pornesc o revoltă împotriva corupției la nivel înalt, ce are rădăcini și legături chiar și cu eticheta Coroanei Angliei, într-o aventură plină de acțiune, de explozii, multe lupte, dar și mult romantism. Criticii îl aplaudă mai întâi pe actorul principal Taron Egerton, după ce rolul a fost abordat, printre alţii, de Russell Crowe, Kevin Costner sau Jonas Amstrong.

Pe de altă parte, aplauze vin și pentru Jamie Foxx (Little John), aghiotantul şi mentorul său, poate subutilizat în scene de acțiune, dar și pentru antagonistul, şeriful din Notthingham, care pare-se este interpretat magistral de Ben Mendelsohn.

Robin Hood, în regia lui Otto Bathurst (un nume cunoscut în seriale şi producţii pentru televiziune), are un ritm copleșitor al scenelor de acțiune și secvențe de urmăriri excelent coregrafiate. Dacă e așa cum se scrie trebuie  să vedeți acest film.

Un articol de Bianca Ioan

Search

mai, 2024