Kevin este si prietenul tau!

Deja tradiționale pe micile și marile ecrane, filmele din seria ”Singur acasă” sunt cele mai populare în preajma Crăciunului.

De privit oricând ai prieteni aproape, sau cu familia, năzdrăvăniile lui Kevin te fac nu doar să crezi în magia Crăciunului, ci și să te împrietenești cu puștiul și felul lui special de a scăpa din situații limită.

Un detaliu din culisele producției îndrăgite are legătură cu un alt film. Poate puțini dintre voi știți că fără filmul „Uncle Buck„, nu ar fi existat „Home Alone”.

Ideea de a face un film despre un puști rămas, din greșeală, singur acasă de sărbători i-a venit producătorului John Hughes în timp ce filma „Uncle Buck”, o altă peliculă în care apare Macaulay Culkin.

În același timp, fără ”Home Alone” nu ar fi existat nici ”Harry Potter”.

Regizorul Chris Columbus a devenit incredibil de faimos dupa ce a regizat ”Home Alone”.

Abia dupa aceea a reușit să semneze contracte importante, el ajungând să creeze lumea din „Harry Potter și Piatra Filosofală” și ”Harry Potter și Camera Secretelor”. Așadar, dacă nu ar fi dat lovitura cu ”Home Alone”, Chris Columbus nu ar fi putut să recreeze lumea micuțului vrăjitor.

Robert De Niro si Jon Lovitz au refuzat rolul lui Harry Lime, care i-a revenit în cele din urmă lui Joe Pesci, care l-a evitat pe cât a putut de mult pe Macaulay pe platourile de filmare, astfel încât puștiului să-i fie cu adevărat frică de el.

Vă mai amintiți de scena cu marele paianjen? Scena cu tarantula este 100% reală și nu a fost folosită recuzită pentru ea. Daniel Stern, actorul care a jucat rolul celuilalt hoț, Marv, a acceptat să i se pună insecta pe față o singură dată. El a mimat însă țipetele, care au fost adaugate apoi, în post producție, întrucât nu a vrut să sperie tarantula și să îi declanșeze acesteia un posibil comportament agresiv.

Ar fi multe de spus, ”Singur acasă” rămâne un film foarte îndrăgit, poveștile din spatele camerelor de filmat făcând de multe ori subiectul discuțiilor în rândul iubitorilor de cinema.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024