“Tsunami” pe piața auto ieșeană

Într-un an în care pe plana de ah a industriei auto mondiale s-au fcut mutri semnificative, a venit momentul ca Grupul Mega Auto ATI Motors Holding sfacpropria mutare. Noutatea absoluteste aceea cdup15 ani în care Mega Auto a reprezentat în cel mai bun mod posibil brandul Toyota în Iai, dealerul ieean pune punct colaborrii cu importatorul Toyota în România.

Dintre mai multe branduri care au fost în discuie cu managementul Grupului Mega Auto ATI Motors Holding, numele noului brand ce va fi preluat în portofoliu este Skoda. Astfel, pe lângFord i Volvo, grupului ieean i se mai adaugun brand extrem de apreciat i bine vândut la nivel naional i european.

Cu siguranță nu a fost uoardecizia de a renuna la brandul Toyota dup15 ani în care Mega Auto a fost cel mai bun dealer din reeaua Toyota România, fiind dealerul din provincie cu cele mai mari vânzri i cea mai bunactivitate de service. Certificarea competenelor echipei Mega Auto i calitatea serviciilor oferite clienilor s-a realizat i la nivel european, prin câștigarea premiilor Total Quality Management, The Bizz, Ichiban premii care au confirmat i reconfirmat ulterior cMega Auto avea cei mai mulumii clieni din reeaua Toyota. În esență, aceasta a i fost strategia Mega Auto în toi aceti ani: satisfacia clienilor pusmereu pe primul loc, pentru a avea succes pe termen lung.

Firma ieeannu va mai semna un nou contract de dealer cu importatorul Toyota din România, dupexpirarea celui existent la sfâritul lunii septembrie, i va vinde direct sub brandul Luxury Hybrid&Electric Cars modele hibrid, hibrid plug-in i electrice. Toyota are în România o cotde piață sczut, de aproximativ 3% i este importator independent, în timp ce Mega Auto a atins cote de piață de pânla 9% i a ocupat ani la rând o poziie în top 3 branduri de import. În ultima perioad, politica importatorului nu mai rezonează cu principiile Mega Auto”, a declarat Gabriel Manolache, preedintele grupului Mega Auto ATI Motors Holding.

Prezentm în continuare declaraia dealerului ieean:

Viziunea noastra fost mereu aceea de a deveni cea mai apreciatcompanie din domeniul auto, pentru produsele i seviciile oferite, indiferent de zona în care ne desfășurm activitatea. Valorile pe care ne bazm activitatea sunt: respectul pentru oameni, corectitudinea i transparena.

Respectul pentru oameni a fost mereu prezent în activitatea noastr, atât pentru clieni, cât i pentru angajai. Ne-am respectat clienii i mediul în care ne desfășurm activitatea, am încercat sgrbim schimbarea mentalității i am investit foarte mult în primul showroom dedicat exclusiv mainilor de tip hibrid, înstrebuie sne adaptm pieei în care vindem i clienilor crora ne adresm. Considerm ceste un dezavantaj

la nivel de business sai o gamde motorizri i modele care nu acopertoate nevoile pieei. Trebuie sne respectm i angajaii i parteneriatul pe care îl avem cu ei pe termen lung, nu simitm politica de business a importatorului, axatpe propriul profit. Dupexperiena multor dealeri din arcare au intrat în insolvență sau au pierdut cldirile, noi alegem smergem mai departe, fcând o schimbare benefică și pstrând echipa care în aceti 15 ani le-a oferit clienilor cele mai înalte standarde de calitate.

Corectitudinea ne-a caracterizat mereu i de aceea facem noi anunul schimbrii, asumându-ne faptul calegem smergem mai departe alturi de brandul Skoda. Credem ceste cea mai bunalegere, completând perfect brandurile existente în portofoliu: Ford i Volvo. Cu siguranță clienii care vor sbeneficieze în continuare de serviciile deosebite oferite de echipele noastre, vor avea de unde si aleagmodelul care li se potrivete.

Transparena este un principiu definitoriu pentru noi i îl aplicm atât în relaiile cu clienii, cât i cu toi partenerii notri, în cel mai sincer mod. Am trecut peste ani de criz, de recall-uri la Toyota, dacne aducem aminte de perioada 2008-2009, acela fiind doar începutul, recall-urile continuând i astzi i afectându-ne imaginea de brand dar i activitatea din service i profitabilitatea totodat. Mereu am fost transpareni în relaia cu clienii i le-am transmis toate informaiile pe care le aveam. Inclusiv declaraia aceasta este un exemplu de transparență.

Domeniul auto se va schimba radical în urmtoarea perioad, iar grupul Mega Auto ATI Motors Holding a fost deschiztor de drumuri în multe privine când vorbim despre servicii i produse oferite clienilor. Grupul nostru a impus standarde greu de atins de concurență și îi propune srmânprima opiune când un client își doreste mobilitate.

Un exemplu relevant este situaia din anul 2011, când am renunat la brandul Honda, care avea 3,2% cotde piață la Iai. La nivel european începuse declinul, astzi cota aceluiai brand este de aproximativ 1% în Iai. În acelai an (2011) am preluat brandul Ford care avea o cotde piață în Iai de aproximativ 4,5% i astzi are o cotde piață de peste 9,5%.

Luxury Hybrid&Electric Cars, brand al grupului Mega Auto ATI Motors Holding, cu o experiență de peste 6 ani în comercializarea autoturismelor prietenoase cu mediul, continusofere românilor ansa de a beneficia de noile tehnologii hibrid, hibrid plug-in i electrice, prin afilierea la marii retaileri auto internationali, arondati direct productorului, punând la dispoziia clienilor stocuri cu livrare imediat, la preuri corecte, un mix de mrci i modele cu niveluri de echipare în premier.

Mediul de cumprare i obiceiul clientului sunt într-o dinamicpermanent, ceea ce ne provoacă și pe noi svenim în întâmpinarea ateptrilor clienilor notri prin implementarea unor noi metode i instrumente online.

Suntem optimiti i tim cvom rmâne prima opiune în mintea clienilor atunci când acetia își doresc servicii de calitate de la un partener în domeniul auto. Avem mare

încredere în brandurile pe care le deinem deja: Ford are o evoluie impresionant, înregistrând la nivel naional creteri spectaculoase, la Iai clasându-se pe prima poziie la branduri de import din 2012 i pânîn prezent, cu motoare extrem de competitive, producie inclusiv în România i o gamde comerciale care este lider absolut la nivel european; Volvo are cel mai bun an din istoria sa Volvo XC 40 a fost desemnatMaina Anului în Europa, Volvo XC 60 a fost desemnatMaina Anului în lume, iar XC 90 nu poate fi depășit încde alt model la nivel mondial privind standardele de siguranță. Ne-am îndreptat atenia ctre Skoda, un brand care dupce a fost preluat de grupul Volkswagen, s-a impus pas cu pas la nivel european i surprinde prin noile modele i calitatea produselor. Gama de modele i motorizri este variată și accesibilă și credem cputem sîi reprezentm în Iai la cel mai înalt nivel.

Dacîn anul 2017 am livrat ctre clienii grupului Mega Auto ATI Motors Holding peste 800 de maini noi, anul acesta, datoritvânzrilor excepionale înregistrate de Ford i Volvo, vom livra ctre clienii notri peste 900 de unități, în condiiile în care Toyota este în scdere față de anul trecut.

Sunt convins cîn anul urmtor vom depăși cu mult pragul de 1000 de unități cu Ford, Skoda, Volvo i Luxury Hybrid&Electric Cars.”

Timpul va demonstra cine a fcut mutarea strategicpe tabla de ah, însistoria ne aratcGrupul Mega Auto ATI Motors Holding a câtigat mereu cu strategia bazatpe satisfacia clienilor.

Search

mai, 2024