Generează direct realitatea Iașului: Propune un proiect pentru tineri și implementează-l chiar tu, alături de decidenți și de comunitatea locală!

În luna mai, trei proiecte propuse de ieșeni pentru împuternicirea tinerilor din Iași vor intra în dezbatere publică. Trei consilieri locali le vor adopta atunci, fiecare, pe câte unul. Apoi, comunitatea locală activă se va alătura inițiatorilor și consilierilor locali adoptivi, ca să le implementeze colaborativ și transparent. Este pentru prima dată în Iași când localnicii își pot transforma ideile în proiecte publice, având sprijinul reprezentanților pentru a le pune pe roate.

Până pe 15 aprilie, orice ieșean poate înscrie aici un proiect prin care tinerii să aibă parte de-un oraș mai atractiv pentru ei și să capete mai multă putere. Trei dintre ideile înscrise vor fi selectate și vor intra în dezbaterea publică „Tânăr în Iași”. Autorii lor le vor pitch-ui în fața comunității și 3 consilieri locali vor adopta fiecare, câte unul dintre ele. Apoi comunitatea locală se va alătura inițiatorilor și consilierilor adoptivi, iar proiectele vor fi implementate colaborativ și transparent, direct de cetățeni, sprijiniți de reprezentanții lor. Dezbaterea „Tânăr în Iași” este derulată de CIVICA, organizație nonguvernamentală pentru inovare socială prin participare publică, în cadrul programului Cetățenii Conduc.

Prin Cetățenii Conduc s-au derulat până acum trei dezbateri, în Cultură, Mobilitate Urbană și Antreprenoriat, iar 9 proiecte inițiate de ieșeni au fost adoptate de decidenți și au intrat în implementare colaborativă. Programul creează pentru prima dată în România un astfel de cadru de management colaborativ al unui oraș, prin care cetățenii creează ei înșiși proiecte publice, pe care le implementează cu sprijinul reprezentanților și al administrației locale.

Până pe 15 aprilie, ieșenii pot înscrie propunerile lor aici, unde găsesc totodată mai multe detalii despre program, precum și surse de inspirație. În luna mai, trei dintre ideile înregistrate se vor transforma în proiecte publice implementate colaborativ, direct de comunitatea locală, pentru ca Iașul să poarte amprenta locuitorilor săi.

Search

mai, 2024