„Duelul ansamblurilor” câştigat cu voturile primăriei

Aproximativ un miliard de lei vechi este suma necesară în prezent pentru câştigarea unui concurs,  în România. Ansamblul „Doina Bascovului” a fost desemnat câştigător al premiului de 3 000 de euro, surclasând astfel ansamblurile „Doina Cârcinovului” din Priboieni şi „Zestrea Budureştii” din Bihor, în competiţia „Duelul ansamblurilor”, din cadrul emisiunii „La Măruţă”.

În urma încheierii acestui concurs a fost stârnit un scandal care vizează practicile prin care „Doina Bascovului” a fost desemnată câştigătoare. Conform cerinţei primarului din Bascov, angajaţii primăriei au trimis SMS-uri în favoarea echipei reprezentante a satului, prin intermediul telefoanelor de serviciu. Suma alocată acestei practici se situează în jurul a 80 000 lei vechi.

Conform declaraţiei acordate de către primarul din Bascov, Gheorghe Stancu, publicaţiei Jurnalul de Argeş, achitarea facturii nu se va realiza cu bani aparţinând bugetului local, ci prin contribuţia fiecărui angajat al primăriei implicat în scandal: „Prima factură ce a venit deja este de 22. 000 lei. Factura următoare va fi undeva de aproximativ 40. 000 lei. Fiecare angajat din Primărie va plăti partea lui, practic pentru mesajele pe care le-a dat de pe telefoanele de serviciu”.

 „Duelul ansamblurilor” este un concurs de divertisment, cu caracter eliminatoriu, realizat de Cătălin Măruţă şi difuzat în direct în emisiunea „La Măruţă”, de pe canalul PRO TV. În cadrul competiţiei au participat 24 de ansambluri folclorice din Moldova, Ardeal şi Ţara Românească. Concursul s-a desfăşurat în perioada 15 ianuarie-19 februarie, anul curent.
Sursa : Jurnalul de Arges

Un articol de Miruna Hincu

Search

aprilie, 2024