Inaugurarea primului cinematograf de stat dupa anul 1989

Inaugurarea primului cinematograf de stat dupa anul 1989, Cinema Ateneu, vineri, 20 octombrie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”

  Cea de-a doua ediție a festivalului „Les films de Cannes a Iași” va fi și cea care va inaugura primul cinematograf de stat după anul 1990, Cinematograful Ateneului. Festivalul cu opt ani de tradiţie în prezentarea celor mai importante filme arthouse ale anului, vine la Ateneul din Iași, în perioada 20-22 octombrie 2017.

Actorul Nahuel Pérez Biscayart este invitatul special al celei de-a doua ediţii a festivalului Les Films de Cannes à Iaşi şi va participa la proiecţia filmului „120 battements par minute”, în regia lui Robin Campillo, câștigătorul Marelui Premiu la Cannes 2017. Filmul va fi difuzat vineri, 20 octombrie, începând cu ora 19.00, în deschiderea celei de-a doua ediții.

La finalul proiecției actorul va participa la un Q&A moderat de criticul de film Irina Margareta Nistor. Cu această ocazie, va fi inaugurat Cinematograful Ateneului din Iaşi, în prezenţa invitatului special şi a regizorului Cristian Mungiu.

Dotat cu cele mai performante echipamente, cinematograful va putea rula și filme 3D. Proiectul înființării acestui cinematograf s-a conturat anul trecut, cu ocazia primei ediții a festivalului „Les films de Cannes a Iași”, ca o promisiune făcută regizorului Cristian Mungiu, ca în orașul său natal să existe și un cinematograf de stat modern, cu cele mai bune condiții tehnice,care să atragă publicul, la fel ca și cele private.

Astfel, cu sprijinul și consilierea Maestrului Mungiu și a echipei sale, vom inaugura, în prezența apreciatului regizor, cel mai nou cinematograf de stat ce va rula, cu preponderență, filme românești și europene.

Vă invităm să intrați în lumea celor mai bune filme de la Cannes, vineri, 20 octombrie, de la ora 19.00, în cel mai nou și modern cinematograf de stat.

Search

februarie, 2024