JOI DEBUTEAZA COTNARI RALLY IASI

Joi va debuta cel mai important eveniment automobilistic din Romania in anul 2017. Cotnari Rally Iasi va avea loc în perioada 7-9 septembrie. 65 de echipaje s-au inscris deja la startul competitiei organizate de Asociatia Sportiva XS Motorsport, în colaborare cu Primaria Municipiului Iasi, Compania Cotnari si FORD, prin dealer-ul ATI Motors Iasi. 

Miercuri, la Hotel International, a avut loc conferinta oficiala a organizatorilor Cotnari Rally Iasi. Iata principalele declaratii:

Bogdan Marisca, pilot – liderul la zi in clasamentul general: „In ultimii ani, nu am reusit sa facem totul asa cum trebuia. Am avut si foarte multe iesiri afara, unele costisitoare, si de aceea acum ne dorim sa terminam cu bine cursa de la Iasi. Probele de la Iasi sunt foarte tehnice si este greu de anticipat un rezultat sportiv. Giri trebuie sa mearga foarte tare ca sa-si faca punctele, Simone Tempestini, Vali Porcisteanu au si ei nevoie de puncte. Cert este ca noi incercam sa ne concentram, sa ne facem cursa noastra si sa plecam cu un rezultat sportiv foarte bun de la Iasi. Am mai patit in urma cu 10 ani sa am nevoie de un loc 5 in ultimele doua etape si nu am reusit, pierzand titlul de campion, de aceea acum incercam sa nu reeditam acea contraperformanta, desi in motorsport se poate intampla orice. Sunt circumspect, vreau sa fim foarte concentrati ca sa facem o cursa buna. Pentru noi ar fi un lucru extraordinar sa luam titlul, pentru ca am muncit foarte mult pentru aceasta performanta”.

Carmen Poenaru, copilot Bogdan Marisca: „Toata lumea are mari asteptari de la noi si sper sa nu-i dezamagim pe cei care au crezut in noi. Nu suntem aici ca sa punem presiune pe noi, ci vrem sa depasim toate obstacolele din ultima vreme de la Iasi si sa devenim campioni nationali”

 Simone Tempestini, campion national en-titre: 
„Am amintiri foarte frumoase de la Iasi. Aici am reusit anul trecut sa cuceresc al doilea titlu de campion national din cariera mea. Anul acesta, din pacate, am evoluat sub asteptari, dar sunt fericit ca ma aflu la Iasi, ca pot participa la aceasta etapa extrem de spectaculoasa. Ma bucur ca ma aflu la startul unui raliu care este extrem de bine organizat de fiecare data. In etapa de la Iasi a fost intotdeauna o placere sa evoluez. Imi doresc sa termin cat mai sus raliul si imi doresc ca Bogdan Marisca, colegul meu sa devina campion national”.

Dan Girtofan, pilot:
„Ne asteptam sa facem un raliu bun, sa incercam sa fim cat mai sus in clasament. Chiar daca titlul pare ca s-a indepartat de noi, eu chiar cred ca lupta este in continuare deschisa. Ne luptam pana la capat pentru titlul de campion national, ne jucam sansa in continuare. In fiecare an vin cu placere la Iasi. Am amintiri frumoase, si unele mai putin frumoase, dar totul este la superlativ. Este un raliu frumos, bine organizat, mai ales ca beneficiaza si de aceasta superspeciala care atrage multa lume. Sper sa fie cat mai multa lume pe probe si sa terminam raliul fara incidente”. 

 Daniel Ungur, vicepresedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv:

„Ca oficial, vad altfel lucrurile. Fiind aici ca trimis al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv trebuie sa caut nod in papura. Asa ca organizatorii vor avea o misiune dificila cu mine. Trebuie sa demonstreze ca merita locul intai asa cum au facut-o si in ultimii ani. Este o prezenta extrem de numeroasa, 65 de participanti la start si 3 forelighteri pentru o etapa de macadam este foarte bine. Este si penultima etapa de campionat, dar de obicei la etapele cu sprafata de pamant / macadam si de obicei sunt mai putini oameni la start. Iasul ofera prin relief niste probe speciale foarte spectaculoase, atat pentru piloti, cat si pentru spectatori. Totdeauna eu m-am simtit bine aici, desi sunt multe capcane, multe capete de pod. Sunt probe dificile, dar extrem de spectaculoase”.

Dan Zaharia, pilot iesean: 

„Vrem doar sa evoluam, sa crestem ritmul, cu Sandero, care este o masina noua pentru noi anul acesta. Este a treia etapa de macadam la care participam in acest an, cunoastem abia 60 la suta din aceasta masina. Sper sa crestem de la proba la proba si sa facem cat mai mult show pentru spectatori. Pentru mine si copilotul meu Dan Plugaru, Cotnari Rally Iasi este raliul de casa. Am debutat in 2015 la Iasi, unde am terminat pe locul 3 la debutanti, iar anul trecut am iesit campion la Cupa Dacia debutanti. Emotiile sunt mai mari, ne urmaresc prietenii, partenerii, sponsorii, dar pana la urma sper ca totul sa iasa foarte bine”.  

Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi: 

„Vorbele frumoase ale principalilor actori ne provoaca o stare de multumire si ne obliga sa fim la fel de competitivi ca si in anii trecuti. Este o munca titanica, de echipa. Joi, la ora 21.00, este prezentarea echipajelor si acolo veti avea posibilitatea sa vedeti de aproape pilotii si masinile lor pe Bulevardul Stefan cel Mare. Probele incep vineri, seara de la ora 18.00, fiind programata Superspeciala de la Rapa Galbena. Sambata, avem probele apropiate de oras, Paun si Dobrovat, urmate seara de la ora 20.00, de festivitatea de premiere la Rapa Galbena si cu un concert Voltaj. Vreau sa multumesc partenerilor nostri, compania Cotnari, Ford prin ATI Motors Iasi, Hotelului International, Primariei Municipiului Iasi si tuturor celorlalti parteneri care au sustinut organizarea acestei etape la Iasi”.  

Claudiu Butucel, director de organizare Cotnari Rally Iasi: 

„Sloganul nostru este <>. Tocmai de aceea, ii rog pe ieseni sa respecte absolut toate masurile de securitate, atat pe probele speciale, cat si la la SuperSpeciala de la Rapa Galbena, la festivitatea de premiere si la concertul Voltaj ”  

COTNARI Rally Iasi – powered by FORD este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

COTNARI Rally Iasi – powered by FORD este a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.  Peste 400 de persoane vor veghea pentru buna desfasurare a competitiei. Pe langa organizatori, oficiali ai federatiei si voluntari, pe probe se vor afla reprezentanti ai Jandarmeriei, Politiei, Ambulantei si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgente. Cotnari Rally Iasi a fost desemnat, în ultimii trei ani, cel mai bine organizat raliu din Romania în urma calificativelor primite de la piloti, arbitri si oficiali.

Program Cotnari Rally Iasi  

Joi, 07.09.2017  
13.30 – 16.30 Verificari tehnice 
15.30 – 19.00 Shakedown 
20.50 – Fotografia Oficiala (pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant) 
21.00 – Prezentarea oficiala / Start festiv (pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant) 

 Vineri, 08.09.2017  
10.08 – PS1 Ciocaboca  – 
11.11 – PS2 Madarjac 
14.04 – PS 3 Ciocaboca 
15.07 – PS4 Madarjac 
17.57 – PS5 Cotnari Rally Show  

Sambata, 09.09.2017  
09.51 – PS6 Paun 
10.34 – PS7 Dobrovat 
12.37 – PS8 Paun 
13.20 – PS9 Dobrovat 
19.00 – Festivitatea de Premiere, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant

Search

aprilie, 2024