La pazza gioia – Nebune de fericire

Un film deosebit realizat cu multă sensibilitate rulează acum în cinematografe.

Două femei internate într-un ospiciu extrem de boem, datorită locaţiei şi arhitecturii acestuia, ajung să se împrietenească deşi atât caracterul cât şi boala acestora se află la poli opuşi.

Beatrice, fosta proprietară a vilei care gazduieşte acum ospiciul pentru boli psihice, este catalizatorul gesturilor extreme de nesupunere ale grupului de femei internate.

În urma unei aventuri nepotrivite care a împins-o la acte violente aceasta este condamnată dar scapă de închisoare datorită bolii sale.

Este şi cazul colegei ei de cameră care suferă de o depresie puternică şi care va deveni partenerul în rebeliune al extrovertitei Beatrice.

Atât Valeria Bruni Tedeschi cât şi Micaella Ramazzotti sunt fermecatoare în acest film şi trebuie să recunoastem că deşi dificil de interpretat acest gen de roluri sunt şi foarte ofertante.

Filmul mi-a adus vag aminte de filmul Girl, Interrupted din 1999 cu Angelina Jolie şi Winona Ryder, am identificat multe puncte comune  atât la nivel de scenariu cât şi la nivelul relaţiei dintre personaje.

Vă invit să nu rataţi acest film apreciat la marile festivaluri de film europeene şi care vă va înduioşa cu siguranţă.

Gabi del Pupo

Search

mai, 2024