Frumusețe, perfecțiune, visare

Pentru a marca a XIII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan  – și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 5 mai – 4 iunie. Vernisajul va avea loc pe 5 mai, la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Petru Bejan.

Grădina de Vară de la Bellaria Hotel  îmbracă cea mai frumoasă ținută a sa, creată de inegalabila maestră în design, Primăvara. Verdele vibrant, dătător de poftă de viață, și nobilul liliachiu, ce invită la relaxare, se reunesc sub bagheta primăverii pentru a crea un univers natural, desăvârșit de parfumul florilor de liliac.

Sărbătoarea Liliacului este de fiecare dată, an de an, o seară dedicată venerării naturii, artei și prieteniei. Din „peisajul” evenimentului face parte şi  vernisajul „Generații”-lor, expoziția de arte vizuale ce-și propune să reunească, la Bellaria Hotel, lucrări semnate de artiști consacrați, dar şi de tinere speranțe, aflate, încă,  în căutarea sensurilor şi valorilor autentice ale artelor vizuale.

Anul acesta, în 2017, Sărbătoarea Liliacului are loc în prima zi de vineri din luna mai. Pe 5 mai, 5 maeştri ai penelului. O coincidență ce duce cu gândul la numărul norocos al petalelor florilor de liliac. 5 artiști consacrați ai Iașului – Zamfira Bîrzu, Simion Cristea, Valeriu Gonceariuc, Atena Simionescu și Constantin Tofan – expun lucrări de pictură și sculptură.  Acestora li se adaugă lucrările generației viitorului , reprezentată de studenți ai Universității de Arte George Enescu, Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași.

 Vernisajul, care va fi onorat de prof. dr. Petru Bejan, este și un prilej pentru anunțarea câștigătorilor Premiilor “Bellaria” pentru tinerii creatori. La ediția din anul 2016, Marele Premiu a fost câștigat de lucrarea de grafică “Amintire”, semnată Filumen Păstrăvanu.

Creaţiile premiate, dar și cele ale artiștilor consacrați, din cadrul Expoziției de arte vizuale Generații 2017  vor putea fi admirate timp de o lună, până pe 4 iunie.

După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în restaurante, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

 

Search

aprilie, 2024