Cum sa planuiesti maratonul perfect de filme horror pentru Halloween

Istoric vorbind, Halloween-ul este cea mai populară sărbătoare atunci când vine vorba de vizionarea filmelor acasă. Crăciunul, e drept, are mulți fani sentimentali însă atunci când vorbim despre vizionarea acestora în comfortul personal de acasă, Halloween-ul câștigă cu multă ușurință. Astfel, este foarte tentant să vrem un maraton de filme, în mod particular în weekend-ul dinaintea Halloween-ului, tocmai pentru că programele de televiziune nu mai onorează această sărbătoare așa cum obișnuiau să o facă înainte. 

               Așadar, luând în considerare cele de mai sus, iată câteva modalități prin care puteți să faceți această experiență a maratonului, una de neuitat. Această listă asumă faptul că intenționați să urmăriți toate filmele într-o singură zi, însă regulile și instrucțiunile ar putea fi aplicate și într-un maraton care se întinde pe mai multe zile. Pur și simplu urmați cu seriozitate aceste ”lecții” si maratonul de Halloween va fi de zece ori mai înfricoșător.                             

10 dimineata. | Începe cu ceva ușor               

Deci, tocmai ți-ai pregătit un castron de cereale  și vrei să dai startul celui mai fain maraton. Dar e un pic prea devreme pentru sânge și intestine și globi oculari care zboară. In schimb, incepe cu ceva mai calm și blând: „Mad Monster Party,” care prezintă vocile lui Boris Karloff și Phyllis Diller, sau poate unul dintre filmele „Hotel Transylvania” (As spune ca cel de al doilea, există mai multe gag-uri și e mai plăcut). Alte titluri aplicabile: stop-motion-ul animat „Frankenweenie” al inegalabilului Tim Burton sau „Goosebumps” apărut anul trecut. „Quackbusters Daffy Duck”, un pachet din 1988 oferind unele dintre cele mai bune filme de Halloween marca Looney Tunes, este, de asemenea, o alegere de top. O alta și mai bună ar fi ceva de genul „Abbott and Costello Meet Frankenstein”. Ideea este că: începi într-o formulă mai lentă, mai blândă și te bucuri de cereale monstruoase tematice.     

  11:30  spre pranz | Palette Cleanser 

Ok, tocmai ai urmarit ceva care este în egală măsură și dulce și înfricoșător (și, în cazul în care dintr-un motiv sau altul nu ai reușit să faci asta, nicio grijă, e timp mai târziu), de ce să nu iei o pauză și să te răsfeți cu o oră dedicată serialului de groază preferat? Evident, ai putea urmări două episoade din „The Twilight Zone”, „Tales from the Crypt” sau „Tales from the Darkside”, sau poate, episodul tau preferat din „American Horror Story” sau acel episod din „Buffy the Vampire Slayer”, unde toți se transformă în costumele lor de Halloween (episodul cu demonul minuscul la petrecerea frăției este destul de bun, de asemenea).  

   12:30  aproape pranz | Midday Hokum          

 E intotdeauna distractiv sa urmărești ceva cu o notă mai stângace decât una înfricoșătoare, mai ales atunci când soarele este încă afară. Aceasta era una dintre plăcerile vechilor maratoane de filme horror. În timpul zilei, vizionai ceva ce nu era chiar înfiorător, ci mai degrabă distractiv, într-un mod foarte amuzant. Dacă preferați o astfel de experiență în genul anilor 60, optați pentru unul dintre clasici, regizorul William Castle, cu „Homicidal” (1961) sau „Strait-Jacket” (1964) cu Joan Crawford (s-ar putea să vă placă mai mult). Această oportunitate, de asemenea, pare a fi pregătită și pentru un pic de distracție stop-motion, așa că de ce să nu încercați „The Valley of Gwangi”, destul de probabil să fie singurul film cowboys-versus-dinozauri, oferind efecte vizuale marca Ray Harryhausen, bazat pe o poveste co-concepută de Willis O’Brien, care a murit înainte de începerea producției.                

  2:30 usor trecut de amiaza | Escalate the Intensity   
 
            
OK, te îndrepți rapid spre după-amiază și e timpul să schimbi puțin placa. Soarele este încă pe cer și este încă destul de devreme pentru o baie de sânge dar poți intensifica lucrurile în continuare. Gândește-te la lucruri de genul „Tremor”, „Gremlins” (deși, probabil îți dorești să păstrezi asta pentru Crăciun), „The Monster Squad” sau „Army of Darkness”. Nimic prea intens, dar cu siguranță un pas înainte; acesta este poarta către universul filmelor de groază.            

  4:30 trecut bine de amiaza | Afternoon Anthology    
         
   Din anumite motive, după-amiezile târzii sunt momentul perfect pentru o clasică antologie de groază. Uita-te la excelentul „Tale from the Darkside: The Movie. Restul alternativelor includ inegalabilul „Twilight Zone: The Movie”, John Carpenter cu „Body bags”, Stephen King „Cat eye”, și unul dintre ultimii regi de necontestat ai antologiei de groază, „Trick r Treat”. Dacă vrei să dai un accent mai violent lucrurilor, oricare dintre filmele V / H / S va fi pe gustul tău (” Safe Haven „de la” V / H / S / 2 „este cel mai bun), și dacă îți  place groaza atât străină, cât și intensă, atunci trebuie să vezi „Three…Extremes”. Desigur, cea mai bună antologie de groază din toate timpurile este, fără îndoială, George A. Romero și Stephen King „Creepshow.” O odă pentru benzile desenate de groază clasice de altădată.              

  6:30  soarele se retrage in liniste | Half-Hour Classic 
         
   Pregătiți de o nouă etapă? E timpul pentru o jumătate de oră de Halloween clasic, înainte de a da startul principalei curse de noapte.  Evident, lista de go-to este: „It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown,” 1966, care încă este difuzat astăzi. Puteți încerca și recenta apariție „Toy Story of terror!” care-i aduce pe Woody, Buzz dar și restul bandei într-un mister infricosator la un motel ieftin de pe marginea drumului. De asemenea, această etapă este o ocazie perfectă pentru vizionarea unuia dintre cele mai bune „Treehouse of Horror” din „The Simpsons”. Nimic nu-i mai potrivit decât „Treehouse of Horror IV”, care include segmente scrise de Conan O’Brien. Lista poate continua cu „The Devil and Homer Simpson”, „Terror at 5 1/2 feet”(o parodie a unui celebru episod din”Twilight Zone ”, episod care a fost refăcut în ’80), și „Bart Simpson’s Dracula.” (În anul imediat următor „V” a fost, de asemenea, o capodoperă.) Ideea este să creați o atmosferă care combină distracția cu nostalgia înainte de a da prilej adevăratelor povești de groază – oh, și mâncați înainte. O să vă fie de folos.  
           
   7:30 se asterne seara| An Undisputed Classic       

  Asta-i! Acum e momentul să vizionezi ceva pe placul diavolului. Vorbim de „The Omen”, „The Exorcist”, „The Shining”, și alte mainstays de groază. Dacă vizionezi împreună cu alții, ia în considerare toate aceste opțiuni fundamentale care cu siguranță va aduce pe toată lumea în spiritul sărbătorii de Halloween. (chiar dacă s-au cam plâns de selecțiile de până acum). Dacă te uiți totuși singur, gândește-te la acestea ca la un omagiu adus zeilor groazei și vizionează ceva clasic si nemuritor:  „Rosemary’s Baby,” „Night of the Living Dead,” „Don’t Look Now,” „Psycho,” „The Howling,” sau unul dintre filmele Monster. Asta e șansa ta de a viziona într-adevăr unul dintre cele mai bune horror-uri, într-un decor minunat și ușor somnoros.

 

9:30 luna ne saluta| The Centerpiece Film

Ai trecut în revistă clasicele și acum e momentul pentru principalul horror al maratonului. Vorbim de filmul acela care pentru tine se află deasupra tuturor sau, în orice caz, se află pe lista personală de go-to și simți că parcă prea ușor l-ai trecut cu vederea. (cum ar fi ”Dead & Buried” sau superbul remake al ”Fright Night”) Poate-i totuși ceva recent și nu-ți poți stăpâni dorința de a-l revedea (Salutare, ”The Neon Demon”) sau e ceva mult prea epic și-ți dă o senzație ciudată că doar Halloween-ul e prilejul perfect în acest sens. ( Poate ”Grindhouse”?) Astea-s doar exemple care ție personal îți reamintesc de ce iubești filmele horror sau cel mai probabil le vor da fiori prietenilor alături de care vizionezi. Aș spune că e chiar un bonus dacă apare și scheletul cuiva pe neașteptate.

 11:30 noaptea e stapana| Go Out With a Bang

Ai reușit! E aproape miezul nopții! Dar trebuie să rămâi treaz. Cum? Urmărind filme atât de șocante, atât de sângeroase și violente încât să nu mai poți dormi. (și când vei merge să dormi în sfârșit, probabil vei avea coșmaruri). Pentru mine ”The Return of the Living Dead”(care chiar recent a fost refăcut într-o nouă și foarte bună ediție de către Scream Factory) e filmul perfect. Are un ton violent foarte accentuat, e chiar amuzant și are o acțiune atât de antrenantă încât nu-ți poți trage sufletul nici măcar pentru un minut. Ceva în genul „Hausu”, un clasic japonez, îți va atrage atenția asa cum o face sângerosul remake al lui Alexandre Aja –  „Piranha”. Ideea e că va fi ceva suficient de înfricoșător încât să vă mențină atenția și un mod suficient de satisfăcător prin care să încheiați maratonul acestei zile.           

Halloween fericit!

Search

aprilie, 2024