Best Training Weekend

          În perioada 20-22 mai, Grupul local  BEST Iași,cu sprijinul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași organizează cea de-a cincea ediție a evenimentului educațional BEST Training Weekend.

 

         BEST Training Weekend este un eveniment educațional adresat studenților din mediul ieșean,ce constă într-o serie de traininguri gratuite pentru dezvoltarea pe partea de   soft-skills și dar și pe partea tehnică, prin  workshop-uri susținute de reprezentanți ai unor companii locale.

         Deschiderea oficială a evenimentului este programată pe 12 mai. La aceasta, pe lângă membrii BEST Iași și reprezentanții Universității Tehnice, vor fi prezenți și unii dintre trainerii    care vor susține activitățile din 20-22 mai, dar și studenții ieșeni. În cadrul conferinței va fi prezentată structura  evenimentului, studenții putând afla chiar de la trainerii care se vor ocupa de workshopuri și traininguri motivele pentru care educația non-formală este importantă în dezvoltarea tinerilor.

        Trainingurile și workshopurile vor avea loc în perioada 20-22 mai. Printre temele care vor fi abordate la traininguri se numără: leadership, managementul timpului, public speaking. În ceea ce privește workshopurile tehnice, acestea vor avea ca temă virtualizarea, programarea în Java EE și metodologia Scum.

       Aceste activități au rolul de a dezvolta studenții din mediul ieșean pe plan personal, dar și profesional, BEST Iași, împreună cu reprezentanții companiilor având intenția de a accentua importanța educației non-formale.

     Întrucât, în ultimii ani, ideea de educație non-formală începe să prindă contur și în țara noastră, BEST vine în sprijinul dezvoltării personale și profesionale a studenților prin evenimentele pe care le organizează. Best Training  Weekend a pornit din dorința de a contribui la dezvoltarea studențiilor politehniști, idee ce se regăsește și în misiunea organizației BEST, ”Developing students”.

       

       BEST, Board of European Students of Technology, este o organizație apolitică și non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din anul 1989, asigură modalități de a facilita comunicarea, cooperarea și schimbul de experiență între tinerii studenți europeni din mediul academic tehnic. Organizația este prezentă în 97 de Universități Tehnice din 33 de țări europene.

Search

mai, 2024