Facem un film împreună?

Am tot scris in Mood Mag articole ieșite din revelațiile și momentele mele. Dar în viața de zi cu noapte sunt regizor de film inspirațional. Așadar astăzi vă provoc să reușim împreună producția unui film. În Iași. Un lungmetraj de cinema care se întâmplă într-un vagon de metrou. Cincisprezece dintre cei mai în vogă actori români, vor juca în această producție absolut inedită pentru cinema-ul românesc.

 Dacă vom stârni interesul și investiția unui finanțator din Iași, Tedy Necula aduce metroul la Iași. Vom plasa decorul – vagonul de metrou – in Piața Unirii. Pentru începerea producției, filmul mai are nevoie de 20000 euro, din cei 50000 bugetati.

Lângă mine, peliculă cu iz inspirațional, ne arată cât de străini suntem zi de zi unii de alții și cum ne apropiem și ne deschidem către lume și către noi, doar dacă apare un motiv exterior care să ne lege. Vagonul 2 al unui metrou staționează înainte de stație. Călătorii din el se grăbesc care-ncotro. Pentru două ore, au de stat împreună. Cum ne simțim unii lângă alții și cum reacționăm, de la singurătate, străinătate, teama de a-i privi pe ceilalți în ochi, frustrare, până la prietenie, cunoaștere, inspirație și încredere? Personajele din vagonul nostru sunt diverse: un cuplu – el, neamț la vârsta a doua, ea, studentă româncă, un lăutar care duce un acordeon în față și o cruce de lemn în spate pentru vărul său sărac, proaspăt mort; un corporatist care a luat metroul o stație, spre maternitatea în care tocmai îi naște soția; un cuplu de batrânei – el, fost medic, ea, cicălitoare; un puscăriaș abia ieșit din „întreprindere”, venit la oraș să întâlnească o tipă cunoscută pe net; un gardian, o mamă cu un copil… fără tată; un cerșetor, studenți și un conductor foarte sensibil. În metrou, stăm toți laolaltă, precum stăm și în lumea reală… Dar nu ne interesează ceilalți. Nici poveștile lor, ne izolăm. Singuri. Abia când ceva ne ține împreună, ne deschidem destul de greu, facem cunostință cu cei de lângă noi și descoperim înăuntrul nostru lucruri nebănuite.

 

Ne dorim ca publicul să fie inspirat de povestea noastră. De fiecare dată când realizez un film, el trebuie să fie inspirațional. Când ieși din sala de cinema, vreau să recalculezi tot ce ai în jurul tău, oamenii de lângă tine, bucuriile din viața ta și realmente să te bucuri că mai ai încă o zi și apoi încă multe, în care să realizezi tot ce îți dorești, pentru tine și pentru cei din jur.

Facem filmul împreună?

Search

mai, 2024