Peste 6.000 de oameni au fost prezenti la AERO DRIFT Weekend, eveniment in premiera, desfasurat la Aeroportul Iasi

                     Iesenii care au venit  la Aeroportul Iasi au avut parte de un weekend plin de adrenalina. AERO DRIFT Weekend a adunat pe pista veche a Aeroportului Iasi peste 6.000 de oameni care au s-au putut bucura de un show complex de motorsport, un eveniment unic in Iasi, organizat de Clubul Sportiv Iasi Rally Racing Team, partener fiind si Aeroportul International Iasi.

 

Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:

                „Spectacolul de astazi este doar inceputul unei serii de evenimente pe care dorim sa le organizam la Aeroportul Iasi. Suntem mereu deschisi sa colaboram pentru punerea in practica a unor momente spectaculoase, care sa incante comunitatea ieseana, si nu numai. Am raspuns cu entuziasm ideii Clubului Sportiv IasiRally Racing Team de a deveni parteneri pentru ca este important sa obisnuiesti oamenii si cu spectacole de mare amploare, asa cum vedem ca se intampla in alte orase din lume. Ce s-a intamplat astazi la Aeroportul Iasi este o premiera, si suntem extrem de incantati ca mii de oameni au venit sa asiste la acest eveniment”.

 

Andrei POSTOLACHE, presedintele Clubului Sportiv Iasi Rally Racing Team:

              „AERO DRIFT Weekend este, intr-adevar, un moment unic in Iasi, poate chiar si din tara, prin insusi cadrul cu totul special in care s-a desfasurat evenimentul – pista veche a Aeroportului Iasi, lucru pentru care tin sa multumesc. Am avut parte de momente spectaculoase, si a fost o onoare sa avem astazi alaturi nume cunoscute si apreciate in lumea motorsportului. Iar faptul ca atat de multi oameni au ales sa isi petreaca timpul liber la evenimentul organizat de noi este cel mai bun feedback pe care il puteam primi”.

 

                 AERO DRIFT Weekend a inceput la ora 11:00, cu demonstratii de karting si offroad. Pe pista au intrat apoi prototipuri realizate de Universitatea Tehnica din Iasi, proiecte recunoscute la nivel mondial, iar show-ul a continuat cu un numar pregatit de pilotii Gabi Seserman si Adrian Andronache, campioni la motociclism. Un spectacol de drift a fost oferit de trei campioni de top: Catalin Trifan, Ilarion Grigorici si Bogdan Padurariu, cei mai reprezentativi piloti pentru aceasta ramura de motorsport. Invitat special a fost pilotul de raliuri Claudiu David, fost participant in Campionatul Mondial, in prezent pilot trainer. Si Claudiu Vasilache, pilotul cu cele mai bune rezultate din ultimii 25 de ani la Iasi, a fost prezent la Aero Drift Weekend. Show a facut inclusiv echipa Radar Academy, venita pentru prima data la Iasi, pentru a prezenta publicului o demostratie de conducere defensiva de motociclism. Spectacolul a mai cuprins: rally, coasta, off-road, aeromodele si o expozitie de limuzine de epoca. Evenimentul de astazi a fost presarat si cu alte surprize pregatite de organizatori. Cei mai norocosi au castigat, pe baza biletelor gratuite primite si prin tragere la sorti, 50 de premii.

               Show-ul din weekend a continuat si in aer. Pe langa aeromodele, pe toata durata celor trei ore si jumatate, traficul aerian la Aeroportul Iasi s-a desfasurat conform orarului obisnuit, astfel ca cei prezenti la eveniment au putut admira de aproape inclusiv aeronavele care au aterizat sau au decolat de pe noua pista.

              Spectacolul s-a desfasurat intr-un cadru foarte bine organizat si securizat – au fost prezenti politisti, jandarmi, echipe ISU si SMURD, si nu au fost inregistrate incidente.

 

Search

mai, 2024