Hangariada – Festival de Artă și Zbor a ajuns la editia cu numarul 6!

Organizatorii primului festival de artă și zbor outdoor din țară – HANGARIADA – anunță data oficială a celei de-a șasea ediții a evenimentului: weekend-ul 20-22 Mai 2016, în aceeași locație devenită un punct de reper al celor pasionați de aeronautică, dar și de manifestări culturale în spații neconvenționale– Aeroclubul ”Alexandru Matei” Iași.

Dacă ediția din 2015 a adunat peste 5000 de ieșeni la show-urile aeriene, la ediția din acest an se estimează un public de cel puțin 10.000 de participanți, având în vedere multitudinea de evenimente pregătite de organizatori.
Deși numele artiștilor care vor urca pe scenă nu a fost încă dezvăluit, reprezentanții Hangariada confirmă că evenimentul se va ridica, cu siguranță, la nivelul unui public ieșean din ce în ce mai interesat de calitate, și nu de cantitate.
Un obiectiv principal al acestei ediții este promovarea artiștilor și a proiectelor culturale locale. Prin urmare, s-a dat startul unui concurs, în urma căruia vor fi selectate zece proiecte artistice din domniile arhitectură, desen, sculptură, design, pictură, fotografie și film.
Câștigătorii vor avea ocazia de a se lansa în cadrul festivalului, având întregul suport al echipei Hangariada. Astfel, cele trei zile de festival vor fi pline din punct de vedere artistic: numeroase concerte, expoziții diverse, proiecții de film, și – o premieră pentru teatrul ieșean – în cadrul festivalului va fi produs integral un spectacol de teatru neconvențional, pe scena din hangar.

Programul de zbor susţinut de Aeroclubul României va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, dar și salturi cu paraşuta. Ieșenii vor avea din nou ocazia să experimenteze saltul cu parașuta de la 3000 de metri.

La eveniment vor lua parte Hawks of Romania – formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României care evoluează pe avioane Extra 300, și Blue Wings – echipa de paraşutism a Aeroclubului României, precum şi componenţi ai loturilor naţionale de planorism şi paraşutism.

Hangariada este primul festival outdoor din România care îmbină arta nonconformistă cu pasiunea pentru zbor. De asemenea, este singurul eveniment aeronautic din Iași inclus în 2016 de Aeroclubul României în calendarul oficial al evenimentelor aeronautice naționale și internaționale.

Detalii complete referitoare la programul celor trei zile de festival – în curând.

www.hangariada.ro // www.facebook.com/hangariada // contact@hangariada.ro

Search

mai, 2024