Cel mai bun moment pentru a planta un copac a fost acum 20 de ani, al doilea cel mai bun moment este acum!

În Iaşi există numeroase cursuri de dezvoltare profesională şi personală, cursuri care vă pot ajuta să o luaţi pe cea mai bună cale în viaţă. Aceste cursuri vă pot îndrepta spre drumul „excepţional” , ferindu-vă de drumul „mediocru”. Poţi să eviţi eşecul, sau poţi trece peste eşec  creându-ţi propriul succes.

Un om se poate dezvolta singur, în intimitatea casei sale, lecturând sau făcând exerciţii – cum ar fi, poate, lecţiile de dicţie. Dar totodată oamenii se pot dezvolta personal sau profesional, în grup, participând la traininguri, workshopuri sau evenimente cu scopul clar de a dezvolta anumite domenii prin care omul funcţionează.

Consilierul pentru Dezvoltare Personală şi/sau Profesională lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic și oferă cadrul și suportul util pentru a explora și depăși diverse stări sau situații ce impiedică evoluția personală și/sau profesională. Aceste cursuri îi pot ajuta pe candidaţi să devină independenţi, să conştientizeze că pot reuşi şi fără un ajutor şi că îi pot impulsona la rândul lor pe cei din jur.

Majoritate cursurilor vin cu un program stabilit dinaintea înscrierilor, un program care va trebui respectat de către candidat. Ieşenii trebuie să verifice dacă acel curs este acreditat de către Ministerul Educaţiei.

Există cursuri la Iaşi care are ca grup ţintă psihologi, psihopedagogi, profesori, absolventi de studii superioare. Cursurile fiind teoretico-practice, la finalul cursurilor candidaţii primesc o diploma acreditată de Ministerul Educaţiei care este recunoscută international.

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, oferă studenţilor Universităţii posibilitatea de a studia într-un stadiu de practică în Europa! Într-un comunicat al celor de la UAIC:

“Aproape 500 de studenţi pleacă, în fiecare an, să studieze sau să urmeze un stagiu de practică într-o ţară europeană. Dacă ai auzit vreodată de Bursele Erasmus, află că Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” are cel mai mare număr de studenţi-bursieri din ţară. Acest lucru se datorează şi celor 234 de parteneriate pe care le avem încheiate cu universităţi din Uniunea Europeană, pentru ca studenţii noştri să fie trataţi la fel cu cei ai universităţii-gazdă şi să le putem recunoaşte studiile derulate în străinătate. În primul tău an de studenţie, Elveţia va intra şi ea oficial în Programul Erasmus, astfel încât parteneriatelor de mai sus se vor adăuga şi altele, cu universităţi elveţiene.”

Studiul în străinătate este o modalitate extreme de bună pentru dezvoltarea personală dar mai ales profesională, de aceea oportunitatea oferită de UAIC nu ar trebui evitată.

Există la Iaşi multe cabinete psihologice care oferă cursuri de dezvoltare profesională dar care vizează şi alte probleme precum anxietatea, depresia, atacuri de panică.

Pe internet poţi găsi numeroase anunţuri pentru dezvoltare profesională şi personală, care vizează majoritatea domeniilor pe care le cauţi, de ex:” Daca doresti sa te dezvolti personal si profesional si esti interesat de psihologie si psihoterapie, business, leadership, marketing, vanzari, comunicare avansata si educatie, atunci NLP este probabil ceea ce cauti de mult timp.”

Pentru ca fiecare poveste a noastra sa aiba o continuitate cat mai benefica in viata de adult, este foarte important sa ne autocunoastem, sa stim cum sa relationam cu diferitele persoane din viata noastra, sa stim cum sa facem fata diferitelor situatii placute si mai putin placute, sa invatam sa ne comunicam

dorintele si nevoile, sa ne controlam emotiile, sa invatam sa castigam dar si sa pierdem si nu in ultimul rand, sa stim sa fim noi insine.

Search

martie, 2024